» Home » Doelgroepen » Voor-6-tot-12-jaar » Informatie

Informatie

Het merendeel van de activiteiten binnen de integrale programma-aanpak van Doe ff Gezond voor de doelgroep 6 t/m 12 jaar vindt plaats op en rondom de Doe ff Gezond-scholen. De school speelt een belangrijke rol bij de gezonde leefstijl van een kind.

Als aangrijpingspunt wordt door scholen veelal sport en bewegen gebruikt, aangezien dit voor de meeste kinderen en jongeren leuk is om te doen en een belangrijke bijdrage levert aan de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling en de gezondheid van kinderen en jongeren. Dit kan leiden tot betere schoolprestaties en minder uitval.

Naast sport en bewegen is het ook belangrijk dat er op een school aandacht is voor het voedingsbeleid. Denk hierbij aan traktatiebeleid of aandacht voor gezonde tussendoortjes op basisscholen. Voorbeelden hiervan zijn fruit als 10-uurtje (in plaats van een koek) en water drinken in plaats van zoete drankjes.

Doe ff Gezond stimuleert dat scholen meer aandacht hebben voor gezonde voeding en bewegen. Voor deelnemende basisscholen is het volgende ondersteuningsaanbod samengesteld:
- Op en rondom de Doe ff Gezond-school is een team van Buurtsportcoaches actief
- Jaarlijkse fittesten (motorisch, leefstijl en BMI)
- sport(beweeg)kennismaking voor de kinderen in de groepen 1 en 2
- gastlessen tijdens de gymlessen voor de groepen 3 t/m 8
- De Doe ff Gezond-schooldiëtist, bekijk hier de menukaart
- Optimaliseren van het voedings- en beweegbeleid en toewerken naar een Vignet Gezonde School


Bekijk hier de activiteitenagenda voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 
 

Social Media

Partners