» Home » Doelgroepen » Voor-peuterspeelzalen-en-kinderdagverblijven » Informatie

Informatie

Doe ff Gezond zet al in op de allerkleinsten van 0-4 jaar, jong geleerd is immers oud gedaan. Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren dat gezond eten lekker is en bewegen leuk en gezellig. Ouders hebben hier zelf een grote rol in, maar ook peuterspeelzalen en kinderdagverblijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl van de baby's en peuters op hun groepen.

Doe ff Gezond stimuleert dat peuterspeelzalen en kinderdagverblijven meer aandacht hebben voor gezonde voeding en bewegen. Maar dit hoeven locaties niet alleen te doen. Doe ff Gezond adviseert hierbij en biedt ondersteuning.

- Optimaliseren van het voedings- of beweegbeleid. Denk hierbij aan water drinken, traktatie-, tussendoortjes en beweegbeleid. Dit kan met advies de coördinator, maar ook door inzet van een diëtist of buurtsportcoach.
- Smakelijke Moestuinen. Een Smakelijke Moestuin is een houten bak met 8 of 16 vakken waarin groente wordt gezaaid en geoogst. Bij dit project horen ook groente eetmomenten, activiteiten en ouderworkshops. Optimaliseren van beweegbeleid.
- Ouderworkshops. Als er een nieuw beleid is rondom voeding of bewegen is het belangrijk om ouders hierin mee te nemen. Een workshop waar naast de medewerkers van de locatie een diëtist of sportconsulent uitleg geeft over de meerwaarde van het nieuwe beleid hoort tot de mogelijkheden.
- Training/deskundigheidsbevordering voor medewerkers. Wanneer binnen het beleid van de organisatie gezonde leefstijl voorop staat, is het vaak wenselijk om de medewerkers een opfriscursus te geven. Dit kan gaan over beweegactiviteiten, maar ook over het belang van water drinken of gezonde voeding.

Bovenstaande is slechts een greep uit de mogelijkheden die Doe ff Gezond biedt. Staat hierboven niet wat jullie organisatie zoekt? Neem dan contact op met Doe ff gezond via info@doeffgezond.nl

Social Media

Partners