» Home » Jaarcampagnes » DrinkWater » Home

DrinkWater

Informatie

Een campagne om het drinken van water, in plaats van gezoete drankjes, te stimuleren onder de Dordtse jeugd. Doe ff Gezond maakt water drinken leuk en gemakkelijk.

>> Lees verder

Nieuws

Het wordt steeds normaler om 'ff gezond te doen'

- Het aantal kinderen met overgewicht op basisscholen in Dordt West is opnieuw afgenomen. Dat blijkt uit de jaarlijkse metingen op twaalf scholen die meedoen aan het programma Doe ff Gezond. Het overgewicht daalde van 34,4% in 2015 naar 30,3% in 2016. De inhoud van broodtrommels is steeds gezonder, ouders geven vaker fruit mee en water drinken is op veel scholen nu de normaalste zaak van de wereld.

De Albatros: geen zoete dranken tijdens de lunch!

- Wereldschool De Albatros heeft al jaren een eenduidig fruitbeleid: de school financiert elke schooldag, fruit en melk tijdens de ochtendpauze. Een volgende stap die de Albatros gaat nemen om gezond eten en drinken op school te stimuleren, is de introductie van water drinken in plaats van de zoete dranken tijdens de middagpauze.

Elke dag fruit en water op de Don Bosco!

- Op vrijdag 22 april, tijdens de Koningsspelen, heeft de Don Bosco nieuw voedingsbeleid geïntroduceerd. Serge Bomius, directeur van de Don Bosco, vertelt: "De Koningsspelen zijn in onze ogen een goed moment om ons nieuwe voedingsbeleid te introduceren."

Social Media

Partners