» Home » Jaarcampagnes » DrinkWater » Nieuws

DrinkWater

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende »

Het wordt steeds normaler om 'ff gezond te doen'

- Het aantal kinderen met overgewicht op basisscholen in Dordt West is opnieuw afgenomen. Dat blijkt uit de jaarlijkse metingen op twaalf scholen die meedoen aan het programma Doe ff Gezond. Het overgewicht daalde van 34,4% in 2015 naar 30,3% in 2016. De inhoud van broodtrommels is steeds gezonder, ouders geven vaker fruit mee en water drinken is op veel scholen nu de normaalste zaak van de wereld.

De Albatros: geen zoete dranken tijdens de lunch!

- Wereldschool De Albatros heeft al jaren een eenduidig fruitbeleid: de school financiert elke schooldag, fruit en melk tijdens de ochtendpauze. Een volgende stap die de Albatros gaat nemen om gezond eten en drinken op school te stimuleren, is de introductie van water drinken in plaats van de zoete dranken tijdens de middagpauze.

Elke dag fruit en water op de Don Bosco!

- Op vrijdag 22 april, tijdens de Koningsspelen, heeft de Don Bosco nieuw voedingsbeleid geïntroduceerd. Serge Bomius, directeur van de Don Bosco, vertelt: "De Koningsspelen zijn in onze ogen een goed moment om ons nieuwe voedingsbeleid te introduceren."

LEFF diplomafeest

- Alweer de derde LEFF- cursus in Dordrecht zit er op! Wederom een fantastische groep met kinderen en hun ouders enthousiast en bewust kunnen maken over een gezonde leefstijl. De boodschap die wij willen meegeven is vooral zo doorgaan. Stiekem is het natuurlijk niet helemaal het einde. Over drie maanden hebben wij een terugkombijeenkomst ingepland.

Hier ben ik trots op!

- Het einde is in zicht voor de 'Slimme Sporters'. De groep voelt zich zodanig op z`n gemak dat er van alles wordt besproken. Niet alleen algemene, maar ook persoonlijke uitdagingen worden in de groep gedeeld. Prachtig om te zien dat zomaar een groep kinderen en ouders zo naar elkaar toe kan groeien in een korte periode.

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende »

Social Media

Partners