» Home » Jaarcampagnes » Gratis Bewegen » Nieuws

Gratis Bewegen

Doe mee met ons onderzoek en maak kans op een Wanderwatch!

- Uit onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder buitenspelen. Terwijl dat zo gezond is voor kinderen. Het is belangrijk voor hun motorische ontwikkeling, ze leren samenspelen, ze kunnen hun energie kwijt, krijgen frisse lucht en vitamine D van de zon en zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen. En het is vooral heel leuk!

Het wordt steeds normaler om 'ff gezond te doen'

- Het aantal kinderen met overgewicht op basisscholen in Dordt West is opnieuw afgenomen. Dat blijkt uit de jaarlijkse metingen op twaalf scholen die meedoen aan het programma Doe ff Gezond. Het overgewicht daalde van 34,4% in 2015 naar 30,3% in 2016. De inhoud van broodtrommels is steeds gezonder, ouders geven vaker fruit mee en water drinken is op veel scholen nu de normaalste zaak van de wereld.

Hier ben ik trots op!

- Het einde is in zicht voor de 'Slimme Sporters'. De groep voelt zich zodanig op z`n gemak dat er van alles wordt besproken. Niet alleen algemene, maar ook persoonlijke uitdagingen worden in de groep gedeeld. Prachtig om te zien dat zomaar een groep kinderen en ouders zo naar elkaar toe kan groeien in een korte periode.

LEFF Speurtocht

- LEFF- week 7
De LEFF speurtocht

Bidons met water, fruit als tussendoortje en plezier hebben in bewegen. Het gebeurt allemaal bij LEFF! Het typeert de LEFF groep waarmee Willy en ik samen mogen werken. Er wordt gelachen en er wordt geleerd. Er is zelfs een ‘slimme sporter’ die niet meer zonder zijn skates kan! Het lijkt mij in ieder geval een goede formule om het nieuwe jaar mee in te gaan.

LEFF- WEEK 3 Doelen & beloningen

- LEFF- week 3
Doelen en beloningen

De dagen worden korter, het wordt kouder. Dat betekent in sommige gevallen dat de weerstand het zwaarder te verduren krijgt. Helaas hadden een aantal van onze ‘slimme sporters’ ook een griepje onder de leden.

Social Media

Partners