Kindermenu 2.0

Een gezond Kindermenu op de kaart, dat is niet alleen een ontwikkeling in Dordrecht, maar ook een trend bij restaurants elders in het land. Het past in de beweging naar samen zorgen voor een gezondere omgeving voor kinderen. Het Dordtse project Doe ff Gezond zet zich hier al jaren met resultaat voor in. Met Kindermenu 2.0 zetten we de volgende stap. Met enthousiaste reacties van ouders en kinderen, en restaurant Post in Dordrecht als voorloper!

Een gezond kindermenu op de kaart zetten, dat is niet moeilijk. Het menu moet (uiteraard) lekker zijn en bestaan uit gezonde producten en uit regionale (seizoens)ingrediënten. Het Doe ff Gezond-team met jonge chefs van 10/11 jaar gaat eventueel voor u aan de slag om een gezond en lekker menu te bedenken. Heeft u al een gezond kindermenu, dan zorgen zij eventueel voor de laatste check. Zo weet u zeker dat het bij de jonge doelgroep in de smaak valt.

Samen maken we van Dordrecht een gezonde stad om in op te groeien! Restaurants zijn daar een belangrijke partner in. 

Kindermenu 2.0: Doe je mee?

Restaurants die aanspraak willen doen op het vignet, of een gezond kindermenu willen gaan ontwikkelen, kunnen mailen naar info@doeffgezond.nl.

Meer informatie staat in onze factsheet.

Eten volgens de Schijf van Vijf

Zorg ervoor dat kinderen eten en drinken volgens de Schijf van Vijf. Dan krijgt ze alle producten binnen die goed voor ze zijn. Deze voedingsstoffen gebruikt een kind om te groeien.

Kijk voor meer informatie op de website van het voedingscentrum en vraag onze adviseur om advies.

Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 166
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl