» Home » Nieuws » De Albatros: geen zoete dranken tijdens de lunch!

nieuws

De Albatros: geen zoete dranken tijdens de lunch!

De Albatros: geen zoete dranken tijdens de lunch!


Wereldschool De Albatros heeft al jaren een eenduidig fruitbeleid: de school financiert elke schooldag, fruit en melk tijdens de ochtendpauze. Een volgende stap die de Albatros gaat nemen om gezond eten en drinken op school te stimuleren, is de introductie van water drinken in plaats van de zoete dranken tijdens de middagpauze.

Hiermee geeft de Albatros een duidelijk signaal af, zo vertelt Mark van der Sluijs, directeur van de Albatros: "Bij ons op school komen zoete dranken niet meer binnen, omdat zoete dranken ervoor zorgen dat kinderen onnodig veel suiker binnen krijgen. Onze ouders weten dat we duidelijke regels hebben; in de kleine pauze wordt alleen fruit gegeten en melk gedronken en nu gaan we ook water drinken introduceren. Ook de ouders van de medezeggenschapsraad zien dit graag als de volgende stap naar gezond eten en drinken op school. Water is de beste dorstlesser, goedkoop en overal zo uit de kraan te krijgen. Het is daarom een geschikte maatregel om gezond opgroeien op school te stimuleren."
 
Wilt u meer weten over het voedingsbeleid van de Albatros? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de Gezonde Schooladviseur van Doe ff Gezond, Debbie van der Linden, of de directeur van de Albatros, Mark van der Sluijs!

« Terug

Social Media

Partners