» Home » Nieuws » Doe ff Gezond metingen 2016!

nieuws

Doe ff Gezond metingen 2016!

Doe ff Gezond metingen 2016!


Van 19 t/m 23 september was het weer zover. De jaarlijkse Doe ff Gezond week waarin alle leerlingen van de 12 Doe ff Gezond scholen worden getest op fitheid, motoriek, lengte en gewicht en de kinderen van de bovenbouw een digitale vragenlijst beantwoorden over hun leefstijl.


De kinderen van Pius10 mochten maandag het spits afbijten in de DeetosSnel hal. Springen, sprinten, sit-ups... iedereen deed heel enthousiast mee! Ter introductie van een nieuw thema "Groente… zet je tanden erin" (om kinderen meer  groente te laten eten), kregen kinderen bij het verlaten van de hal snoepgroente mee en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt! Niet iedereen herkende de komkommers, paprika's en tomaatjes… Daar liggen dus nog heel wat kansen wat ons betreft!

 

Pluim!
De kinderen uit groep 6 t/m 8 van de Mondriaan hebben binnen een week al bijna allemaal de digitale vragenlijst over hun leefstijl ingevuld! Zij zijn hiermee veruit de snelste school. Hulde! Als iedereen de vragenlijst heeft ingevuld gaat onderzoeker Chantal van de GGD, met de resultaten aan de slag. Dan kunnen we zien hoeveel groente en fruit de kinderen eten, hoe vaak ze waterdrinken en hoe vaak ze sporten.

  De jaarlijkse Doe ff Gezond metingen zijn inmiddels een begrip onder de Doe ff Gezond scholen in Dordrecht. Deze jaarlijkse testen vonden dit jaar voor de zesde maal plaats, dit is uniek in Nederland.

« Terug

Social Media

Partners