» Home » Nieuws » Kom buitenspelen in de Doe ff Gezond week 24 t/m 28 september

nieuws

Kom buitenspelen in de Doe ff Gezond week 24 t/m 28 september

Kom buitenspelen in de Doe ff Gezond week 24 t/m 28 september


Van 24 t/m 28 september is de Doe ff Gezond week. Op de 10 Doe ff Gezond basisscholen in Crabbehof, Krispijn en Wielwijk wordt het jaarlijkse onderzoek gedaan naar BMI en leefstijl. Daarnaast besteedt Doe ff Gezond extra aandacht aan de thema's buitenspelen, slaap en beeldschermgedrag. De scholen vullen de week verder naar eigen inzicht in.

Uit het leefstijlonderzoek van vorig jaar kwam naar voren dat nog geen 1 op de 3 kinderen dagelijks buiten speelt. En dat terwijl ze het (bijna) allemaal leuk vinden en buitenspelen zo goed voor ze is. Daarom besteedt Doe ff Gezond er dit jaar extra aandacht aan. Met extra onderzoek, extra activiteiten en door te laten zien wat je waar kunt doen, want er is best veel speelruimte in Dordt West. Speciaal voor de Doe ff Gezond week (en een beetje vanwege de Nationale Sportweken) hebben wij heel veel partners gevonden die iets leuks bieden voor de kinderen na school:

 

Op MAANDAG 24 september laten verschillende sportaanbieders zien wat je allemaal kunt doen in het Weizigtpark, op het Nicolaas Beetsplein, het Cruyff Court Wielwijk en de Krajicek Playground in Crabbehof. Kom langs zodra je school uit is! Check de facebook pagina van de Buurtsportcoach Dordt Sport.

 

Op DINSDAG 25 september kun je met de Toppie coaches en speel-o-theek Pip & Zo buitenspelen op het schoolplein van Pius 10. Kom stoepranden, handboogschieten of gewoon spelen, tussen 14.15 en 15.15 uur! Meld je aan op de site www.doemeemettoppie.nl

 

Op WOENSDAG 26 september gaan we met Groen doet goed, spelen, ontdekken en koken uit de Groeituinen op de Patersweg (naast het schooltje op nummer 53). Dit is van 14.30 tot 17.00 uur. Check de facebookpagina van Groen doet goed Dordrecht, of meld je meteen aan bij k.hendriks@dordrecht.nl Vol=vol.

 

Op DONDERDAG 27 september wordt de buurt wat schoner dankzij de zwerfie-bingo van Wijk voor Wijk. Het start om 15.30 uur op de speelplaats aan de Wibautstraat. Wie het eerste zijn bingo kaart vol heeft wint een mooie prijs!

 

Ga je mee naar buiten?! 

« Terug

Social Media

Partners