» Home » Nieuws » Elke dag fruit en water op de Don Bosco!

nieuws

Elke dag fruit en water op de Don Bosco!

Elke dag fruit en water op de Don Bosco!


Op vrijdag 22 april, tijdens de Koningsspelen, heeft de Don Bosco nieuw voedingsbeleid geïntroduceerd. Serge Bomius, directeur van de Don Bosco, vertelt: "De Koningsspelen zijn in onze ogen een goed moment om ons nieuwe voedingsbeleid te introduceren."

Hij vervolgt zijn verhaal: "Dan zijn we toch al lekker actief bezig en zowel bewegen als gezond eten en drinken passen bij een gezonde leefstijl. De kinderen krijgen tijdens de Koningsspelen, flesjes water als drankje en fruit als tussendoortje."
 
Twee onderdelen van het nieuwe voedingsbeleid bij de Don Bosco zijn: water drinken en fruit als pauzehapje/tussendoortje. Serge vertelt: "De bidons die alleen gebruikt mogen worden voor water zijn na de meivakantie de klassen in gegaan, omdat dit logistiek handig was. De bidons blijven op school. Er is een rooster opgesteld, zodat de bidons elke week de vaatwasser in gaan, want dan blijft het ook hygiënisch verantwoord. Na de meivakantie zijn we gestart met heel de week fruit als pauzehap. In de eerste week heeft de school het fruit geregeld en betaald, daarna regelt en betaalt de school het fruit alleen nog op de maandagen. De ouders zorgen de rest van de week voor fruit als pauzehapje." Verder heeft de school een nieuw traktatiebeleid: maximaal één product per kind, waarbij Don Bosco aangeeft dat de voorkeur uitgaat naar een gezonde traktatie. Een niet-eetbaar product als traktatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld een potlood of een gummetje. Ook hierbij geldt dat het om maximaal één cadeautje per kind gaat.

Wilt u meer weten over het voedingsbeleid van de Don Bosco? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de Gezonde Schooladviseur van Doe ff Gezond, Debbie van der Linden, of met de directeur van de Don Bosco, Serge Bomius!

« Terug

Social Media

Partners