» Home » Nieuws » Gezonde Sportkantines in Dordrecht

nieuws

Gezonde Sportkantines in Dordrecht

Gezonde Sportkantines in Dordrecht


Onlangs zijn er 10 Dordtse Sportpromotoren opgeleid tot Gezonde Sportkantine Adviseurs.


Meer en meer mensen sporten en bewegen. Ze kiezen voor een gezonde leefstijl en daar horen gezond eten en drinken bij. Ook in de sportkantines zou deze keuze er moeten kunnen zijn. Door zowel sportbonden als de rijksoverheid wordt stevig ingezet op "De Gezonde Sportkantine". Zo is onlangs oud-schaats topper Erben Wennemars als bevlogen ambassadeur van de Gezonde Sportkantine gepresenteerd. Zijn streven is niet om het bier en de bitterballen uit de sportkantines te verdrijven. Absoluut niet! Maar wel moet de gezondere keuze gemakkelijker gemaakt worden voor leden en bezoekers van de sportkantines.


Ook in Dordrecht blijkt dat steeds meer verenigingen zich maatschappelijk willen profileren. Hierbij zoekt men naar mogelijkheden om meer dan alleen het verzorgen van trainingen en wedstrijden uit te voeren. Men wil een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Eén van de thema's, en misschien wel de meest logische, waar sportclubs een actieve rol in kunnen vervullen is het aanbieden van de Gezonde Keuze. Om die reden is Sportbedrijf Dordrecht in gesprek getreden met de landelijke organisatie van De Gezonde Sportkantine. Deze organisatie heeft onlangs de Dordtse Sportpromotoren en Buurtsportcoaches opgeleid tot Gezonde Sportkantine Adviseurs zodat men met het ondersteuningsaanbod de Dordtse sportclubs kunnen bedienen.


Iedere sportvereniging in Dordrecht met een gezonde ambitie kan een beroep doen op advies en ondersteuning van één van deze dames en heren. Na een aanmelding via de website www.gezondesportkantine.nl waar ook een vragenlijst ingevuld moet worden zal één van de Dordtse Gezonde Sportkantine Adviseurs contact met de vereniging opnemen voor een eerste verkennend gesprek. Samen met de vereniging worden de laagdrempelige kansen en mogelijkheden voor een gezondere sportkantine besproken. De verenigingen krijgen vervolgens ook een Toolkit gevuld met praktische tips, een handboek, een bidonkrat en een appelsnijder. Ook bij de implementatie van de gezonde plannen in de sportkantine kunnen clubs op advies en ondersteuning vanuit het Sportbedrijf rekenen.

Het doel is om in 2016 tien Dordtse sportverenigingen (in verschillende sporten) met een Gezonde Sportkantine te realiseren waar de gezondere keuze een makkelijkere keuze wordt gemaakt. Deze verenigingen moeten in de toekomst als goed voorbeeld voor andere sportverenigingen kunnen dienen.


Voor meer informatie over de Gezonde Sportkantine kunnen clubs een kijkje nemen op de website www.gezondesportkantine.nl. Men kan ook contact opnemen met Marvin Visser via m.visser@dordrecht.nl

« Terug

Social Media

Partners