» Home » Nieuws » Startconferentie Doe ff Gezond

nieuws

Startconferentie Doe ff Gezond


Met haar startconferentie ging Doe ff Gezond op 4 juni jl. officieel van start. Tijdens een afwisselend middagprogramma maakten 100 genodigden nader kennis met het integrale gezondheidsprogramma. Deze middag gold tevens als officiële start van de gemeente Dordrecht als JOGG-gemeente.

Opening
Volgens het format van ‘De Wereld Draait Door’ werd het gezondheidsprogramma gedurende drie rondes vanuit verschillende invalshoeken belicht. Tafelgasten waren onder ander Wethouder Rinette Reynvaan (bestuurlijk trekker), vertegenwoordigers van de aangesloten private partijen, Jan-Dirk Costeris (projectleider sociaal programma), Margreet Sas (pedagoog) en Henk Wiersma (schooldirecteur). Als een waar Mathijs van Nieuwkerk vroeg dagvoorzitter Lars Sörensen, bijgestaan door vaste tafelheer Rob Oudkerk, de tafelgasten het hemd van het lijf. Een filmpje zette de noodzaak van Doe ff Gezond kracht bij in beeld en geluid en de Dordtse band Blue Fish  omlijstte het geheel met muziek.

Workshop naar keuze
Na de plenaire opening volgden de workshops naar keuze. Bijna alle stoelen waren bezet bij de workshop ‘Ouderbetrokkenheid en sociale marketing’. Deelnemers werden meegenomen in de interventies voor de allerjongsten (0-6 jaar) en de mogelijkheden die Sociale marketing kan bieden in het bereiken en betrekken van ouders. Willen we kinderen bewegen tot een gezonde leefstijl is dit immers van cruciaal belang. “Kruip in de huid van de doelgroep om te achterhalen welke voor- en nadelen het gewenste gedrag geeft in het dagelijks leven.” De afsluitende praktische casus bracht creatieve ingevingen voort.
 

Tijdens de workshop ‘De Doe ff Gezond school’ begaf een gemêleerd gezelschap zich naar de wereld van de Dordtse Doe ff Gezond scholen. Men hoorde hoe schooldirecties en vakleerkrachten een gezonde leefstijl van hun leerlingen (én ouders) stimuleren en wat dit betekent voor het beleid van de school. Zo bleek de invoering van tractatiebeleid bij Pius 10 niet zonder slag of stoot te gaan, maar plukken directie, leerkrachten, kinderen en ouders er inmiddels wel de vruchten van. En heeft regelmatig sporten en bewegen bij De Albatros al geleid tot positieve effecten op de leerlingen.
Afsluitend werd het licht geschenen op de Doe ff Gezond school van de toekomst, waar al in de peuterspeelzaal en onderbouw extra aandacht is voor gezonde voeding en een actieve leefstijl.

Hoeveel méér er nog te weten is over de belevingswereld van jongeren bleek tijdens de workshop ‘Voor jongeren door jongeren!’. Om aansluiting te vinden bij jongeren en ze te boeien en binden hanteren we het sleutelwoord jongerenparticipatie. De presentatie over Citytrainers illustreerde hoe jongeren kunnen worden ingezet bij (sport)activiteiten in de wijk. Deelnemers werden vervolgens uitgedaagd hun ervaringen en ideeën omtrent jongerenparticipatie te delen.

 

wRap up
Middels zijn wRap up blikte Lars terug op de middag, waarna onder het genot van een gezond hapje en drankje nog nagepraat werd. Bekijk op onze Facebookpagina de foto’s van de startconferentie en 'Like' ons meteen!

 

Bekijk hieronder de minireportage van de startconferentie.

« Terug

Social Media

Partners