10 oktober 2019, Week van de Opvoeding

Tijdens de Week van de Opvoeding deelde bekendheid Prof. dr. ir. Jaap Seidell met leerkrachten, pedagogisch medewerkers en alle andere opvoedprofessionals hoe je een gezonde leeromgeving creëert en hoe je daarbij met ouders samenwerkt.

Natuurlijk is het belangrijk dat er bij kinderen thuis aandacht is voor gezond eten en voldoende bewegen, maar gezond opvoeden is niet alleen de taak van de ouders. De school of kinderopvang kunnen ervoor zorgen dat álle kinderen er iets van mee krijgen. Topwetenschapper Jaap Seidell deelde met ons zijn visie op structureel voedselonderwijs voor ieder kind. We kennen Jaap Seidell als actief deelnemer aan het landelijk debat over gezond opvoeden, actief twitteraar, schrijver van diverse boeken over voeding, columnist in landelijke kranten en een van de initiatiefnemers van de Alliantie Voedselonderwijs. Hij weet aan te sluiten bij ieders belevingswereld, deskundig maar ook relativerend en met een flinke dosis gezond verstand.

Met Miranda Rep van Confriends, deskundige op het gebied van vitaliteit en werk, wisselden we tijdens de bijeenkomst bovendien van gedachten over effectieve communicatie rondom voedingsbeleid, positieve betrokkenheid van ouders en omgaan met weerstand.

Deze avond bood professionals in Dordrecht kortom de kans inspiratie op te doen van een landelijk bekende topwetenschapper en samen van gedachten te wisselen over een gezonde leeromgeving. Niet voor niets was het thema van de Week van de Opvoeding 2019:  Hand in hand! Hoe beter alle opvoedende partijen samenwerken en elkaar versterken, hoe gezonder het kind kan opgroeien.

Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 166
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl