» Home » Nieuws » Pagina » 11

Nieuws

LEFF Supermarktspeurtocht

- Dinsdag 14 april zijn we met de kinderen naar de supermarkt gegaan voor de supermarktspeurtocht. Gewapend met hun speurpas en boek begonnen de kinderen aan de zoektocht. Er moest bijvoorbeeld worden gezocht naar gezonde tussendoortjes, zuivelproducten, diepvriesproducten, ontbijtproducten noem maar op! Het was af en toe lastig om de GO LEFF producten in de schappen te vinden, maar het is ze allemaal gelukt! Het was een leuke en leerzame middag!

Praat mee over sport tijdens de Nationale Sportweek

- Van zaterdag 18 tot en met 25 april is er weer de jaarlijkse Nationale Sportweek. Sport staat centraal en sportbonden, sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbie­ders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Ook Dordrecht doet mee. Dordtenaren worden niet alleen uitgenodigd om mee te doen aan, maar óók om mee te praten over sport in Dordrecht. Op woensdag 22 april wordt hiertoe een speciale bijeenkomst georganiseerd.

LEFF bijeenkomst 11 en 12

- We zitten al weer halverwege LEFF. Deze week bijeenkomst 11 en 12. De kinderen hebben deze week een sticker verdiend met hun inzet tijdens de LEFF bijeenkomsten. Ze zijn ook thuis goed bezig met hun doelen. Deze week hebben we de hoeveelheden per portie besproken en hebben we gekeken naar welke hoeveelheid kinderen nodig hebben. Tussendoor kwam ook het Start LEFF aan bod!

LEFF-bijeenkomst

- Afgelopen week ben ik maandag samen met 2 deelnemers naar een gymnastiekles geweest. Ze hadden namelijk aangegeven dat hen dit erg leuk leek. Ze zijn eerst met een dans warming up begonnen. Vervolgens hebben ze oefeningen gedaan met de touwen, de trampoline en de kast. Naderhand waren de meiden nog enthousiaster dan ze al waren!

Sfeerverslag LEFF 24-26 maart 2015

- Afgelopen week was een drukke LEFF week. Op dinsdag en donderdagmiddag zijn we aan de slag gegaan met vetten en suikers. We hebben een spel gedaan, waarbij de kinderen moesten raden hoeveel suiker en vet er in een aantal supermarktproducten zit. Dit was nog best lastig, maar de kinderen hebben het supergoed gedaan

Dordt Sport kleurt oranje, kleur jij mee?

- Dordrecht maakt zich op voor een groot oranjefeest eind april. Maar voordat het zover is, krijg jij volop de kans(en) om sportief in actie te komen. Ook de Dordtse sport kleurt oranje in de maand dat de Koning de stad Dordrecht zal bezoeken en doet dat, in samenwerking met onder andere verenigingen en scholen, met een vorstelijk sportaanbod voor alle leeftijden.

Op avontuur met eten door te snijden, proeven, voelen en smeren

- In de Doe ff gezond-workshop ‘Koken met je peuter’, leer je als ouder handige tips, ga je samen koken en samen eten ontdekken. Tijdens de workshop ervaar je eten met je peuter ook leuk kan zijn en krijg je tips om thuis uit te proberen. Op 17 maart was er weer een workshop waarbij 7 enthousiaste moeders en 8 peuters, een oma en grote broer meegedaan hebben.

GO LEFF - NO LEFF

- LEFF Week 3! Tijdens de dinsdagbijeenkomst van afgelopen week hebben de kinderen het eerste uur gesproken over energie. Je krijgt energie door goed te eten. En wat gebeurt er met je wanneer je te veel eet? Ook zijn de begrippen GO LEFF en NO LEFF uitgelegd. We hebben een lijst gemaakt met GO LEFF en NO LEFF producten. Als doel deze week kregen de kinderen de opdracht om een nieuwe groente te proeven en om NO LEFF producten te vervangen door GO LEFF producten.

LEFF bijeenkomst in de Koloriet

- Afgelopen dinsdag hebben we het eerste uur geleerd wat er gebeurt met je lichaam wanneer je te veel eet. Ook is de Schijf van Vijf besproken. Vervolgens zijn de allereerste eet- en drinkdoelen bekend gemaakt. Deze week hebben we als doel om elke ochtend te ontbijten en om elke dag twee zoete dranken te vervangen door een glas water. Vanaf nu krijgen de kinderen elke week op dinsdag twee nieuwe doelen. Aangezien alle kinderen allemaal al ontbijten, waren deze doelen heel goed te doen!

Tweede groep LEFF van start

- Dinsdag 3 maart ging LEFF echt van start! Het eerste uur hebben we kennis gemaakt met elkaar, dit deden we door middel van een spel. De kinderen moesten extra goed opletten, want we gingen in de gymzaal een spel doen waar je erg goed in was als je de namen van de kinderen goed kent. Vervolgens hebben we de bewegingen in groepjes van het LEFF spel bedacht. Nadat dit was gebeurd konden we het spel spelen. Ik ben benieuwd of we de bewegingen volgende week nog weten!

LEFF bijeenkomsten weer van start

- Na de voorjaarsvakantie start er weer een serie LEFF-bijeenkomsten. Vanaf dinsdag 3 maart kunnen maximaal 12 gezinnen meedoen. Op dinsdag 17 februari werd er een informatiebijeenkomst in de Koloriet gehouden. De deelnemers hebben kennis gemaakt met het programma LEFF, de coaches Maartje en Norma en de andere deelnemers!

Wat doet de Gezonde Schooladviseur binnen Doe ff Gezond?

- De twaalf Doe ff Gezond-scholen streven ernaar om dit jaar het vignet Gezonde School te halen met extra aandacht voor de gezondheidsthema Sport en Bewegen en Gezonde Voeding. De Doe ff Gezond-scholen hebben natuurlijk al meerdere jaren extra aandacht voor sporten, bewegen en gezonde voeding door hun deelname aan Doe ff Gezond.

Doe ff Gezond-scholen bijgepraat over resultaten fittesten

- Op dinsdag 27 januari werden vertegenwoordigers van de twaalf Doe ff Gezond-scholen tijdens een lunchbijeenkomst bijgepraat over de uitkomsten van de fittesten die in 2014 zijn afgenomen. De bijeenkomst werd goed bezocht, alle scholen waren vertegenwoordigd!

Nieuw seizoen Smakelijke Moestuinen komt eraan!

- Over een paar weken start het zaaiseizoen weer! Dan krijgen de locaties weer zaadjes toegestuurd en kunnen de dreumesen en peuters samen met de leidsters lekker gaan wroeten in de grond. Smakelijke Moestuinen Peuter Proef is een project dat sinds 2013 in Dordrecht op diverse kinderdagverblijven wordt uitgevoerd.

Doe ff Gezond aanwezig bij Nationale Balanstop

- Op woensdag 28 januari vond in Utrecht de jaarlijks terugkerende Nationale Balanstop plaats. Dit jaar kwam iedereen naar Stadion Galgenwaard, het thuishonk van FC Utrecht. Uit vrijwel alle 75 JOGG-gemeenten was iemand aanwezig. Uiteraard was er ook een vertegenwoordiging uit Dordrecht naar Utrecht afgereisd.

Doe ff Gezond bij Leefstijlinterventie LEFF Dordrecht

- Doe ff Gezond heeft van september tot en met december 2014 meegedaan aan de pilot LEFF. Deze pilot draaide in acht Nederlandse gemeenten, waaronder dus Dordrecht. In een periode van tien weken kwamen de kinderen en hun ouders twee keer per week bij elkaar.

Gratis Bewegen bij Bambino!

- De jaarcampagne Gratis Bewegen in Dordrecht-West is in volle gang! Verschillende organisaties doen actief mee aan de campagne. Op de locatie ‘Lieve Luitjes’ van Bambino Christelijke Kindercentra bewegen de kinderen sinds september 2014 standaard één uur per week in de gymzaal.

LEFF bij resto Van Harte

- 12 december was het zover, de deelnemers van LEFF mochten met hun ouders een 3 gangendiner bereiden voor de mensen uit de wijk. Er waren 80 mensen aanwezig. We hebben in een echte keuken gekookt en hebben geholpen met het dekken van de tafels. Ook hebben de kinderen het bestek gepoleerd en zelfs de afwas gedaan!

Overgewicht in Dordrecht-West sinds 2011 met ruim 20% gedaald

- Sinds de start van het project Doe ff Gezond in Dordrecht-West is het overgewicht onder kinderen daar met ruim 20% afgenomen. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijks terugkerende fittesten onder 1670 leerlingen van twaalf bassischolen in de wijken Crabbehof/Zuidhoven, Wielwijk, Oud-Krispijn en Nieuw-Krispijn.

Volg onze buurtsportcoaches ook op facebook

- Maartje Vissers en Nick Gemser zijn beiden buurtsportcoach in Dordrecht-West en laten kinderen en jongeren kennismaken met sport & bewegen en ervaren hoe leuk dat is! Je komt ze niet alleen tegen op school en in de wijk, ook op Facebook zijn ze actief. Word vrienden en blijf op de hoogte van de activiteiten!

Blijvend sporten en gezond eten na deelname aan LEFF

- Roosje deed in het najaar van 2014 mee aan de eerste editie van LEFF in Dordrecht. Deelname aan LEFF heeft heel veel gebracht. Niet alleen is ze gaan sporten, ook let ze qua voeding nu zelf op wat goed voor haar is. Buurtsportcoach Maartje bezocht Roosjes tijdens de turnles:

2e blok Highschool Challenge van start

- Wil jij (weer) beginnen met sporten of juist een nieuwe sport ontdekken? En zit jij op het Wartburg College, Insula College, Johan de Witt Gymnasium of het Stedelijk Dalton Lyceum? Doe dan vanaf 22 januari mee met de Highschool Challenge! Sportbedrijf Dordrecht en lokale sportaanbieders dagen jou hiermee uit jouw sport te ontdekken en te ervaren.

KinderResto VanHarte - IBS Ikra

- Voor de leerlingen uit groep 7 (en 8) van de Doe ff Gezond-Scholen in Dordrecht organiseren Doe ff Gezond en Resto VanHarte samen, 1 keer per maand, een KinderResto. De eerstvolgende vindt plaats op 21 januari, het is dan de beurt aan leerlingen van IBS Ikra.

Aikido bij de afsluitles van Club Fit 4 Dordrecht

- De laatste bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was een bijzondere bijeenkomst! Een les waarin de toppers van Club Fit niet meer werden bestookt met mijn vragen over bewuste keuzes en beweging, maar een les met een gastdocent! Buurtsportcoach Nick vertelt…

Voedingsboodschappen bij Club Fit 4 Dordrecht

- De voorlaatste bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht alweer! Een les waarin alle informatie over bewegen en gezonde voeding al eens behandeld zijn. Tijd om nogmaals aandacht te besteden aan voedingsboodschappen. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Club Fit 4 Dordrecht leert verder over voeding

- De tiende bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht stond in het teken van afspraken over voeding. Het blijft altijd lastig om de juiste keuze te maken, maar Club Fit zou Club Fit niet zijn als we de toppers regelmatig de kans geven om hun vragen hierover te laten stellen. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Driedubbel feest op JF Kennedyschool Zuidendijk!

- Vrijdag 28 november was de feestelijke opening van het nieuwe schoolgebouw van de Kennedyschool locatie Zuidendijk met o.a. een prachtig lied, begeleid door de muziekleraar en gezongen door de kinderen en een abseilende Piet die vanaf de school naar beneden kwam zetten. Maar er was nog meer te vieren!

Extra LEFF activiteit

- Komend jaar wordt de EK Shorttrack in Dordrecht gehouden. Een goed moment om eens kennis te maken met deze sport! Vrijdag 14 november mochten de kinderen van LEFF mee naar de ijsbaan. Daar kregen we een clinic van Olympisch Shorttrack schaatsster Liesbeth Mau-Asam!

Herhaling Kanjerafspraken bij Club Fit 4 Dordrecht

- Het was alweer de negende bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Voorgaande week zijn we al teruggekomen op een onderwerp die al eerder besproken is. De puntjes worden op de i gezet door herhaling en verdieping. Deze middag werden “Kanjerafspraken herhaald” en werd er aandacht besteed aan bewustwording van voeding. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Supermarktspeurtocht en quiz bij LEFF

- Maandag 10 november stond de Supermarkt Speurtocht op het programma bij LEFF. In twee groepen gingen we de supermarkt in met ons speurpasje. De kinderen en hun ouders zijn op zoek gegaan naar Go LEFF producten. Vooral van de diepvriesproducten was het lastig om GO LEFF producten te vinden!

Herhaling keuze over dranken bij Club Fit 4 Dordrecht

- Het was een drukke bedoeling in en rondom de Koloriet. In het kader van kinderrechtendag werd er veel geleerd en bewogen in de wijk Oud- Krispijn. Vele toppers van Club Fit 4 Dordrecht waren dan ook al een hele middag bezig voordat zij aansloten bij de les! Buurtsportcoach Nick vertelt…

Daimy en Riley blij met hun Gratis Beweegpakket!

- Vol verwachting kwamen Daimy (5) en Riley (2) samen met hun moeder Lilian op bezoek bij Doe ff Gezond om hun Gratis Beweegpakket op te halen. Ze konden niet wachten tot ze het pakket, verpakt in een mooie sporttas, mochten openmaken. Spannend…!

Vijfde LEFF week

- Eind september startte LEFF Dordrecht met een groep enthousiaste deelnemers uit Wielwijk. Wekelijks zijn er 2 lessen, op maandag en donderdag. Buurtsportcoach Maartje brengt verslag uit. Deze keer week 5.

Leren over maaltijden bij Club Fit 4 Dordrecht

- Het is alweer de zesde van de twaalf bijeenkomsten van Club Fit 4 Dordrecht. Deze woensdagmiddag werd alweer de derde ouderbijeenkomst georganiseerd. Alle ouders en kinderen waren aanwezig! Er werd geleerd over maaltijden en werd weer veel bewogen. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Bewegen met Sint en Piet tijdens Sinterklaas Beweegfeest

- Samen met Sint en Piet beleven wat er op het gebied van sport en bewegen al mogelijk is, dat kan tijdens het Sinterklaas Beweegfeest. De inmiddels vierde editie van het beweegfeest vindt plaats op zondag 23 november in Sportcomplex Crabbehof. Deelnemen kan in de ochtend of in de middag.

Opfriscursus bij Club Fit 4 Dordrecht

- De vijfde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was de eerste bijeenkomst na de herfstvakantie. Na een vakantie is er vaak wat informatie of structuur verloren gegaan. Deze week daarom een korte herhaling van de voorgaande weken en een inleiding naar sport en bewegen naast de gymles of het beweeguur bij Club Fit 4 Dordrecht. Buurtsportcoach Nick vertelt…

De Doe ff Gezond-fittesten, net ff anders

- De jaarlijkse Doe ff Gezond-fittesten, voor de mensen betrokken bij Doe ff Gezond inmiddels een vanzelfsprekendheid. Maar, is dat wel zo? Uit verschillende gesprekken met andere JOGG-gemeenten in Nederland blijkt steeds vaker dat we het in Dordrecht wezenlijk anders doen.

“Hoe lang moet je bewegen?” bij Club Fit 4 Dordrecht

- De vierde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was sportbijeenkomst voor kinderen. Ouders, broertjes en zusjes zijn ten alle tijden welkom om even te komen kijken of mee te sporten. Deze week werd er dieper ingegaan op tussendoortjes en hoelang je daarvoor moet bewegen. Ook werd er opnieuw aandacht besteed aan het belang van samenwerken. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Workshop So You Think You Can Eat op Insula College

- Op 15 oktober vond op het Insula College aan de Koningstraat vier keer de workshop ‘So You Think You Can Eat’ (SYTYCE) plaats. Tijdens de workshop werd aan totaal 550 leerlingen op een interactieve manier getoond wat er met je lichaam gebeurt als je te veel en te vet eet en wat ervoor nodig is om dat vet te verbranden.

Doe mee aan de Highschool Challenge

- Wil jij (weer) beginnen met sporten of juist een nieuwe sport ontdekken? En zit jij op het Wartburg College, Insula College, Johan de Witt Gymnasium of het Stedelijk Dalton Lyceum? Doe dan vanaf 28 oktober mee met de Highschool Challenge! Sportbedrijf Dordrecht en lokale sportaanbieders dagen jou hiermee uit jouw sport te ontdekken en te ervaren.

JF Kennedy Bosstraat en Don Bosco scoren voor gezondheid

- In navolging van de leerlingen van de Mondriaan en de Albatros zijn het dit jaar leerlingen (groep 6, 7 en 8) van de John F. Kennedy (Bosstraat) en Don Bosco die gaan ‘scoren voor gezondheid’. Beide Doe ff Gezond-scholen zijn inmiddels gestart met het programma.

Doe ff Gezond bij leefstijlinterventie LEFF Dordrecht

- In september ging het nieuwe leefstijlprogramma LEFF (Lifestyle, Energie, Fun & Friends) als pilot van start in Dordrecht. LEFF inspireert kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn om samen met hun ouders fitter en gezonder te worden en te blijven. Het doel van de aanpak is om samen plezier te hebben in een gezonder leven. Zeven gezinnen uit de Dordtse wijk Wielwijk doen mee en komen gedurende tien weken twee keer per week bij elkaar.

Op weg naar 75 JOGG-gemeenten in Nederland!

- Op dit moment is Dordrecht één van de 62 JOGG-gemeenten in Nederland. De JOGG-beweging wordt daarmee steeds groter! In Dordrecht is het programma Doe ff Gezond ingericht volgens de JOGG-methode. De doelstelling is om in 2015 nog de 75e JOGG-gemeente te mogen verwelkomen!

Steppen en speuren in de Biesbosch

- Zaterdag 11 oktober vond de eerste activiteitendag van Groen doet goed plaats. ’s Ochtends en ’s middags konden kinderen gratis deelnemen aan een spannende beverspeurtocht en een sportieve steptocht in de Biesbosch. De deelnemers vermaakten zich prima tijdens deze actieve en educatieve dag in het groen.

Doe ff Gezond-school = Gezonde School!

- Eind 2015 willen alle Doe ff Gezond-scholen in Dordrecht-West het vignet Gezonde School in bezit hebben. De scholen worden daarbij vanuit Doe ff Gezond begeleid door Debbie van der Linden. In een interview vertelt Debbie over het belang van het vignet en haar rol in de begeleiding van scholen.

Tussendoortjes centraal bij 3e bijeenkomst Club Fit 4 Dordrecht

- De derde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was een ouder- kindbijeenkomst. Ouders zijn aan de slag gegaan met Willy en Lenette over tussendoortjes en de kinderen mochten er weer een flink uur tegenaan in de gymzaal van wijkcentrum de Koloriet. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Gratis Bewegen in Dordrecht-West komt op stoom!

- Op dinsdag 23 september is officieel de aftrap gegeven voor de nieuwe jaarcampagne Gratis Bewegen in Dordrecht-West. Inmiddels zijn de consultatiebureaus, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en Doe ff Gezond-scholen allemaal aan de slag gegaan met het thema.

Consultatiebureau Careyn Admiraalsplein eerste Doe ff Gezond-locatie

- Het consultatiebureau van Careyn aan het Admiraalsplein is de eerste officiële Doe ff Gezond-locatie in Dordrecht-West (Wielwijk, Krispijn en Crabbehof). De locatie ontving afgelopen dinsdag het eerste Doe ff Gezond-locatiebordje voor aan de gevel.

Op de fiets naar de LEFF-bijeenkomst

- Buurtsportcoach Maartje brengt iedere week verslag uit van weer een nieuwe LEFF-week. Ook afgelopen week was een leuke en leerzame week. Op deze foto is deelnemer Samuel te zien, die elke bijeenkomst samen met zijn moeder naar de Admiraal fietst. Een goed begin van de bijeenkomst!!

Van Zwemkriebelaar tot wedstrijdzwemster

- Suraya Ridwan zit in groep 4 van de Don Bosco en komt uit Crabbehof. 2 jaar geleden heeft ze meegedaan aan de allereerste editie Zwemkriebels. Met succes! Een mooi voorbeeld van sportstimulering in de praktijk.

Door Club Fit 4 Dordrecht met kleine aanpassingen grote stappen vooruit!

- De eerste editie van Club Fit 4 Dordrecht startte in januari 2014. Na hun gesprek met de Jeugdverpleegkundige op school kwam buurtsportcoach Nick in contact met de familie Dijkstra. Na het intakegesprek met hem besloten zij deel te nemen aan de leefstijlinterventie. Nick blikte onlangs samen met de familie terug en brengt daarvan verslag uit..

Beweegkriebels start met volle groep

- Vanochtend was het zover, de start van weer een nieuwe editie Beweegkriebels. Omdat het maximale aantal deelnemers zelfs is overschreden, is besloten de groep op te splitsen in twee. Hierdoor zijn er nog een aantal plekken vrij, dus aanmelden kan nog steeds.

Keuze over dranken bij Club Fit 4 Dordrecht

- De tweede bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was een sportbijeenkomst. Tien minuten voor tijd schrok ik even. Er was nog niemand van de toppers van Club Fit! Gelukkig was ik te ongeduldig en kwam iedereen binnenlopen met sportkleding, waterbidon en paspoortje! Buurtsportcoach Nick vertelt...

Buurtsportcoach Maartje over LEFF-week 1

- Vorige week startte LEFF Dordrecht met een groep enthousiaste deelnemers uit Wielwijk. Wekelijks zijn er 2 lessen, op maandag en donderdag. Buurtsportcoach Maartje brengt iedere week verslag uit.

Gratis Bewegen op landelijke radio, televisie en internet

- Vanaf vandaag, 29 september, is er ook op landelijke radio, televisie en internet aandacht voor de campagne 'Gratis Bewegen, gewoon doen!'. Deze campagne is geïnitieerd door JOGG om kinderen en ouders te laten zien dat bewegen en sporten ook in alledaagse situaties heel goed kan. Ook JOGG-gemeente Dordrecht doet mee!

Social Media

Partners