» Home » Nieuws » Pagina » 14

Nieuws

Doe ff Gezond bij Leefstijlinterventie LEFF Dordrecht

- Doe ff Gezond heeft van september tot en met december 2014 meegedaan aan de pilot LEFF. Deze pilot draaide in acht Nederlandse gemeenten, waaronder dus Dordrecht. In een periode van tien weken kwamen de kinderen en hun ouders twee keer per week bij elkaar.

Gratis Bewegen bij Bambino!

- De jaarcampagne Gratis Bewegen in Dordrecht-West is in volle gang! Verschillende organisaties doen actief mee aan de campagne. Op de locatie ‘Lieve Luitjes’ van Bambino Christelijke Kindercentra bewegen de kinderen sinds september 2014 standaard één uur per week in de gymzaal.

LEFF bij resto Van Harte

- 12 december was het zover, de deelnemers van LEFF mochten met hun ouders een 3 gangendiner bereiden voor de mensen uit de wijk. Er waren 80 mensen aanwezig. We hebben in een echte keuken gekookt en hebben geholpen met het dekken van de tafels. Ook hebben de kinderen het bestek gepoleerd en zelfs de afwas gedaan!

Overgewicht in Dordrecht-West sinds 2011 met ruim 20% gedaald

- Sinds de start van het project Doe ff Gezond in Dordrecht-West is het overgewicht onder kinderen daar met ruim 20% afgenomen. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijks terugkerende fittesten onder 1670 leerlingen van twaalf bassischolen in de wijken Crabbehof/Zuidhoven, Wielwijk, Oud-Krispijn en Nieuw-Krispijn.

Volg onze buurtsportcoaches ook op facebook

- Maartje Vissers en Nick Gemser zijn beiden buurtsportcoach in Dordrecht-West en laten kinderen en jongeren kennismaken met sport & bewegen en ervaren hoe leuk dat is! Je komt ze niet alleen tegen op school en in de wijk, ook op Facebook zijn ze actief. Word vrienden en blijf op de hoogte van de activiteiten!

Blijvend sporten en gezond eten na deelname aan LEFF

- Roosje deed in het najaar van 2014 mee aan de eerste editie van LEFF in Dordrecht. Deelname aan LEFF heeft heel veel gebracht. Niet alleen is ze gaan sporten, ook let ze qua voeding nu zelf op wat goed voor haar is. Buurtsportcoach Maartje bezocht Roosjes tijdens de turnles:

2e blok Highschool Challenge van start

- Wil jij (weer) beginnen met sporten of juist een nieuwe sport ontdekken? En zit jij op het Wartburg College, Insula College, Johan de Witt Gymnasium of het Stedelijk Dalton Lyceum? Doe dan vanaf 22 januari mee met de Highschool Challenge! Sportbedrijf Dordrecht en lokale sportaanbieders dagen jou hiermee uit jouw sport te ontdekken en te ervaren.

KinderResto VanHarte - IBS Ikra

- Voor de leerlingen uit groep 7 (en 8) van de Doe ff Gezond-Scholen in Dordrecht organiseren Doe ff Gezond en Resto VanHarte samen, 1 keer per maand, een KinderResto. De eerstvolgende vindt plaats op 21 januari, het is dan de beurt aan leerlingen van IBS Ikra.

Aikido bij de afsluitles van Club Fit 4 Dordrecht

- De laatste bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was een bijzondere bijeenkomst! Een les waarin de toppers van Club Fit niet meer werden bestookt met mijn vragen over bewuste keuzes en beweging, maar een les met een gastdocent! Buurtsportcoach Nick vertelt…

Voedingsboodschappen bij Club Fit 4 Dordrecht

- De voorlaatste bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht alweer! Een les waarin alle informatie over bewegen en gezonde voeding al eens behandeld zijn. Tijd om nogmaals aandacht te besteden aan voedingsboodschappen. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Club Fit 4 Dordrecht leert verder over voeding

- De tiende bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht stond in het teken van afspraken over voeding. Het blijft altijd lastig om de juiste keuze te maken, maar Club Fit zou Club Fit niet zijn als we de toppers regelmatig de kans geven om hun vragen hierover te laten stellen. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Driedubbel feest op JF Kennedyschool Zuidendijk!

- Vrijdag 28 november was de feestelijke opening van het nieuwe schoolgebouw van de Kennedyschool locatie Zuidendijk met o.a. een prachtig lied, begeleid door de muziekleraar en gezongen door de kinderen en een abseilende Piet die vanaf de school naar beneden kwam zetten. Maar er was nog meer te vieren!

Extra LEFF activiteit

- Komend jaar wordt de EK Shorttrack in Dordrecht gehouden. Een goed moment om eens kennis te maken met deze sport! Vrijdag 14 november mochten de kinderen van LEFF mee naar de ijsbaan. Daar kregen we een clinic van Olympisch Shorttrack schaatsster Liesbeth Mau-Asam!

Herhaling Kanjerafspraken bij Club Fit 4 Dordrecht

- Het was alweer de negende bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Voorgaande week zijn we al teruggekomen op een onderwerp die al eerder besproken is. De puntjes worden op de i gezet door herhaling en verdieping. Deze middag werden “Kanjerafspraken herhaald” en werd er aandacht besteed aan bewustwording van voeding. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Supermarktspeurtocht en quiz bij LEFF

- Maandag 10 november stond de Supermarkt Speurtocht op het programma bij LEFF. In twee groepen gingen we de supermarkt in met ons speurpasje. De kinderen en hun ouders zijn op zoek gegaan naar Go LEFF producten. Vooral van de diepvriesproducten was het lastig om GO LEFF producten te vinden!

Herhaling keuze over dranken bij Club Fit 4 Dordrecht

- Het was een drukke bedoeling in en rondom de Koloriet. In het kader van kinderrechtendag werd er veel geleerd en bewogen in de wijk Oud- Krispijn. Vele toppers van Club Fit 4 Dordrecht waren dan ook al een hele middag bezig voordat zij aansloten bij de les! Buurtsportcoach Nick vertelt…

Daimy en Riley blij met hun Gratis Beweegpakket!

- Vol verwachting kwamen Daimy (5) en Riley (2) samen met hun moeder Lilian op bezoek bij Doe ff Gezond om hun Gratis Beweegpakket op te halen. Ze konden niet wachten tot ze het pakket, verpakt in een mooie sporttas, mochten openmaken. Spannend…!

Vijfde LEFF week

- Eind september startte LEFF Dordrecht met een groep enthousiaste deelnemers uit Wielwijk. Wekelijks zijn er 2 lessen, op maandag en donderdag. Buurtsportcoach Maartje brengt verslag uit. Deze keer week 5.

Leren over maaltijden bij Club Fit 4 Dordrecht

- Het is alweer de zesde van de twaalf bijeenkomsten van Club Fit 4 Dordrecht. Deze woensdagmiddag werd alweer de derde ouderbijeenkomst georganiseerd. Alle ouders en kinderen waren aanwezig! Er werd geleerd over maaltijden en werd weer veel bewogen. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Bewegen met Sint en Piet tijdens Sinterklaas Beweegfeest

- Samen met Sint en Piet beleven wat er op het gebied van sport en bewegen al mogelijk is, dat kan tijdens het Sinterklaas Beweegfeest. De inmiddels vierde editie van het beweegfeest vindt plaats op zondag 23 november in Sportcomplex Crabbehof. Deelnemen kan in de ochtend of in de middag.

Opfriscursus bij Club Fit 4 Dordrecht

- De vijfde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was de eerste bijeenkomst na de herfstvakantie. Na een vakantie is er vaak wat informatie of structuur verloren gegaan. Deze week daarom een korte herhaling van de voorgaande weken en een inleiding naar sport en bewegen naast de gymles of het beweeguur bij Club Fit 4 Dordrecht. Buurtsportcoach Nick vertelt…

De Doe ff Gezond-fittesten, net ff anders

- De jaarlijkse Doe ff Gezond-fittesten, voor de mensen betrokken bij Doe ff Gezond inmiddels een vanzelfsprekendheid. Maar, is dat wel zo? Uit verschillende gesprekken met andere JOGG-gemeenten in Nederland blijkt steeds vaker dat we het in Dordrecht wezenlijk anders doen.

“Hoe lang moet je bewegen?” bij Club Fit 4 Dordrecht

- De vierde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was sportbijeenkomst voor kinderen. Ouders, broertjes en zusjes zijn ten alle tijden welkom om even te komen kijken of mee te sporten. Deze week werd er dieper ingegaan op tussendoortjes en hoelang je daarvoor moet bewegen. Ook werd er opnieuw aandacht besteed aan het belang van samenwerken. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Workshop So You Think You Can Eat op Insula College

- Op 15 oktober vond op het Insula College aan de Koningstraat vier keer de workshop ‘So You Think You Can Eat’ (SYTYCE) plaats. Tijdens de workshop werd aan totaal 550 leerlingen op een interactieve manier getoond wat er met je lichaam gebeurt als je te veel en te vet eet en wat ervoor nodig is om dat vet te verbranden.

Doe mee aan de Highschool Challenge

- Wil jij (weer) beginnen met sporten of juist een nieuwe sport ontdekken? En zit jij op het Wartburg College, Insula College, Johan de Witt Gymnasium of het Stedelijk Dalton Lyceum? Doe dan vanaf 28 oktober mee met de Highschool Challenge! Sportbedrijf Dordrecht en lokale sportaanbieders dagen jou hiermee uit jouw sport te ontdekken en te ervaren.

JF Kennedy Bosstraat en Don Bosco scoren voor gezondheid

- In navolging van de leerlingen van de Mondriaan en de Albatros zijn het dit jaar leerlingen (groep 6, 7 en 8) van de John F. Kennedy (Bosstraat) en Don Bosco die gaan ‘scoren voor gezondheid’. Beide Doe ff Gezond-scholen zijn inmiddels gestart met het programma.

Doe ff Gezond bij leefstijlinterventie LEFF Dordrecht

- In september ging het nieuwe leefstijlprogramma LEFF (Lifestyle, Energie, Fun & Friends) als pilot van start in Dordrecht. LEFF inspireert kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn om samen met hun ouders fitter en gezonder te worden en te blijven. Het doel van de aanpak is om samen plezier te hebben in een gezonder leven. Zeven gezinnen uit de Dordtse wijk Wielwijk doen mee en komen gedurende tien weken twee keer per week bij elkaar.

Op weg naar 75 JOGG-gemeenten in Nederland!

- Op dit moment is Dordrecht één van de 62 JOGG-gemeenten in Nederland. De JOGG-beweging wordt daarmee steeds groter! In Dordrecht is het programma Doe ff Gezond ingericht volgens de JOGG-methode. De doelstelling is om in 2015 nog de 75e JOGG-gemeente te mogen verwelkomen!

Steppen en speuren in de Biesbosch

- Zaterdag 11 oktober vond de eerste activiteitendag van Groen doet goed plaats. ’s Ochtends en ’s middags konden kinderen gratis deelnemen aan een spannende beverspeurtocht en een sportieve steptocht in de Biesbosch. De deelnemers vermaakten zich prima tijdens deze actieve en educatieve dag in het groen.

Doe ff Gezond-school = Gezonde School!

- Eind 2015 willen alle Doe ff Gezond-scholen in Dordrecht-West het vignet Gezonde School in bezit hebben. De scholen worden daarbij vanuit Doe ff Gezond begeleid door Debbie van der Linden. In een interview vertelt Debbie over het belang van het vignet en haar rol in de begeleiding van scholen.

Tussendoortjes centraal bij 3e bijeenkomst Club Fit 4 Dordrecht

- De derde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was een ouder- kindbijeenkomst. Ouders zijn aan de slag gegaan met Willy en Lenette over tussendoortjes en de kinderen mochten er weer een flink uur tegenaan in de gymzaal van wijkcentrum de Koloriet. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Gratis Bewegen in Dordrecht-West komt op stoom!

- Op dinsdag 23 september is officieel de aftrap gegeven voor de nieuwe jaarcampagne Gratis Bewegen in Dordrecht-West. Inmiddels zijn de consultatiebureaus, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en Doe ff Gezond-scholen allemaal aan de slag gegaan met het thema.

Consultatiebureau Careyn Admiraalsplein eerste Doe ff Gezond-locatie

- Het consultatiebureau van Careyn aan het Admiraalsplein is de eerste officiële Doe ff Gezond-locatie in Dordrecht-West (Wielwijk, Krispijn en Crabbehof). De locatie ontving afgelopen dinsdag het eerste Doe ff Gezond-locatiebordje voor aan de gevel.

Op de fiets naar de LEFF-bijeenkomst

- Buurtsportcoach Maartje brengt iedere week verslag uit van weer een nieuwe LEFF-week. Ook afgelopen week was een leuke en leerzame week. Op deze foto is deelnemer Samuel te zien, die elke bijeenkomst samen met zijn moeder naar de Admiraal fietst. Een goed begin van de bijeenkomst!!

Van Zwemkriebelaar tot wedstrijdzwemster

- Suraya Ridwan zit in groep 4 van de Don Bosco en komt uit Crabbehof. 2 jaar geleden heeft ze meegedaan aan de allereerste editie Zwemkriebels. Met succes! Een mooi voorbeeld van sportstimulering in de praktijk.

Door Club Fit 4 Dordrecht met kleine aanpassingen grote stappen vooruit!

- De eerste editie van Club Fit 4 Dordrecht startte in januari 2014. Na hun gesprek met de Jeugdverpleegkundige op school kwam buurtsportcoach Nick in contact met de familie Dijkstra. Na het intakegesprek met hem besloten zij deel te nemen aan de leefstijlinterventie. Nick blikte onlangs samen met de familie terug en brengt daarvan verslag uit..

Beweegkriebels start met volle groep

- Vanochtend was het zover, de start van weer een nieuwe editie Beweegkriebels. Omdat het maximale aantal deelnemers zelfs is overschreden, is besloten de groep op te splitsen in twee. Hierdoor zijn er nog een aantal plekken vrij, dus aanmelden kan nog steeds.

Keuze over dranken bij Club Fit 4 Dordrecht

- De tweede bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was een sportbijeenkomst. Tien minuten voor tijd schrok ik even. Er was nog niemand van de toppers van Club Fit! Gelukkig was ik te ongeduldig en kwam iedereen binnenlopen met sportkleding, waterbidon en paspoortje! Buurtsportcoach Nick vertelt...

Buurtsportcoach Maartje over LEFF-week 1

- Vorige week startte LEFF Dordrecht met een groep enthousiaste deelnemers uit Wielwijk. Wekelijks zijn er 2 lessen, op maandag en donderdag. Buurtsportcoach Maartje brengt iedere week verslag uit.

Gratis Bewegen op landelijke radio, televisie en internet

- Vanaf vandaag, 29 september, is er ook op landelijke radio, televisie en internet aandacht voor de campagne 'Gratis Bewegen, gewoon doen!'. Deze campagne is geïnitieerd door JOGG om kinderen en ouders te laten zien dat bewegen en sporten ook in alledaagse situaties heel goed kan. Ook JOGG-gemeente Dordrecht doet mee!

Zeven gezinnen gestart met Club Fit 4 Dordrecht

- Een nieuwe ronde Club Fit 4 Dordrecht is weer van start gegaan! Wederom een leuke enthousiaste groep met 7 gezinnen (8 kinderen en ouders) die zich hebben aangemeld en het traject van 12 weken mee gaan doen. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Gratis Bewegen officieel afgetrapt tijdens ontbijtbijeenkomst

- Hoewel de eerste activiteiten voor de doelgroep 0-6 jaar al waren gestart, is op dinsdag 23 september officieel de aftrap gegeven voor de nieuwe jaarcampagne Gratis Bewegen in Dordrecht. Tijdens een ontbijtbijeenkomst werden de samenwerkingspartners bijgepraat over het programma en het nieuwe jaarthema.

Energiek aan de slag met sportpromotie

- Zeventien buurtsportcoaches en sportpromotors zullen tijdens het (sport)seizoen 2014-2015 de Dordtse jeugd proberen te motiveren en inspireren om te gaan sporten. Opgepept door een enthousiasmerende speech van sportwethouder Rinette Reynvaan begonnen zij op 1 september vol vuur aan hun gemeenschappelijke missie.

Groen doet goed Dordrecht van start met feestelijke kick-off

- Dinsdag 30 september vindt de feestelijke kick-off plaats van het nieuwe programma Groen doet goed. Ruim 450 basisschoolleerlingen zullen die dag een voorproefje krijgen van het actieve en educatieve programma dat Dordtse kinderen enthousiast gaat maken voor een bezoek aan de Biesbosch.

Heel Dordrecht-West in het teken van ‘gratis bewegen’

- DORDRECHT – Gratis bewegen kan in Dordrecht overal en altijd. Met die boodschap wil het Dordtse programma Doe ff Gezond laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn en de Dordtse jeugd stimuleren dagelijks meer te bewegen.

Kick-off Gratis Bewegen voor de allerkleinsten

- In Dordrecht is de Gratis Bewegen campagne gestart met drie bijeenkomsten op peuterspeelzaallocaties in Dordrecht-West. Tijdens de VVE-thuis bijeenkomsten werd het nieuwe jaarthema geïntroduceerd.

1850 kinderen leggen volgende week fittest af

- Van 22 tot en met 26 september leggen 1850 leerlingen (groep 3 t/m 8) van twaalf Doe ff Gezond-scholen een fittest af. Binnen de fittest, die onder schooltijd plaatsvindt in Sportcomplex Crabbehof, worden de leefstijl, de motorische ontwikkeling en de gezondheid van de scholieren getest en gemeten.

Elf gezinnen in de startblokken voor LEFF

- Elf enthousiaste gezinnen uit Wielwijk gaan daadwerkelijk starten met LEFF. Natuurlijk is er nog plek voor meerdere gezinnen. Dus meld je snel aan want maandag 22 september gaan we beginnen.

Op of via school aan het sporten

- In schooljaar 2014-2015 staat Sport op verschillende manieren op het programma binnen het Dordtse Onderwijs. Het merendeel van de Dordtse jeugd komt zo op of via school in aanraking met sport en bewegen.

‘Ik kan ut zelluf’: krachttraining voor beginners

- ‘Zelluf’ eten leer je door het te vaak te doen en op tijd te beginnen. Zelf eten is ook een vorm van bewegen. Door zelf te leren eten, ontwikkelt het kind volop belangrijke motorische vaardigheden.

Start nieuwe jaarcampagne

- Na ‘Dordrecht drinkt water’ start deze maand een nieuwe jaarcampagne in Dordrecht; ‘Gratis Bewegen, gewoon doen!’. Doe ff Gezond volgt hiermee de landelijke thema-aanpak van JOGG. ‘Gratis Bewegen’ kan in Dordrecht overal en altijd, ook in de eigen wijk. Iedereen beweegt de hele dag door. De één meer dan de ander. Doe ff Gezond wil kinderen, jongeren en hun ouders laten zien hoe gemakkelijk en toegankelijk bewegen en sporten kan zijn.

Pilot LEFF start in september

- In september 2014 gaat het nieuwe leefstijlprogramma Lifestyle, Energie, Fun & Friends (LEFF) als pilot van start in Dordrecht. LEFF inspireert kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn om samen met hun ouders fitter en gezonder te worden en te blijven. Het doel van de aanpak is om samen plezier te hebben in een gezonder leven.

Buurtsportcoach Nick over 1e Club Fit

- Dankzij de Sportimpuls van Sport & Bewegen in de Buurt kon begin dit jaar de nieuwe interventie Club Fit 4 Dordrecht starten. Twaalf gemotiveerde gezinnen namen deel. De cursus is specifiek bedoeld voor kinderen met overgewicht en is voor kind én ouder een leuke manier om kennis te maken met bewegen en gezond eten.

Mooie oogst na 1 jaar Smakelijke Moestuinen

- Na een jaar Smakelijke Moestuinen blijkt dat meer dan de helft van de kinderen wel eens groente eet bij de lunch, in 2013 was dit minder dan een derde van de kinderen. Een mooi resultaat! Benieuwd naar de verdere oogst?! Lees dan verder!

John F Kennedy is Gezonde School

- De John F. Kennedyschool (Zuidendijk) mag zich sinds kort officieel Gezonde School noemen! Dat betekent dat zij structureel aandacht besteden aan gezondheid op school. Dat is belangrijk, want gezonde leerlingen en docenten presteren beter!

Buurtsportcoach Maartje over Zwem- en Beweegkriebels

- Dordts allerjongsten konden het afgelopen seizoen samen met hun ouder(s) weer deelnemen aan de activiteiten Zwem- en Beweegkriebels. En of het kriebelde!? Buurtsportcoach Maartje vertelt erover:

Nieuwe Doe ff Gezond-school, 100% dekking

- Verheugd zijn wij te kunnen mededelen dat met ingang van schooljaar 2014-2015 ook de Prinses Julianaschool deel zal nemen aan het integrale sport- & gezondheidsprogramma Doe ff Gezond.

Gezonde start én finish van de Avond4Daagse

- Op dinsdag 10 juni was het team van Doe ff Gezond samen met wethouder Rinette Reynvaan aanwezig bij de start van de Avondvierdaagse in Dordrecht. Doe ff Gezond wil ouders bewust maken van het sportieve karakter van de Avondvierdaagse en laten zien dat ook een alternatieve, gezonde beloning mogelijk is.

Sportles ClubFit4Dordrecht: werpen

- Op woensdag 14 mei was er weer een sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Ondanks dat de 12 cursusweken voorbij zijn, wordt er nog wel wekelijks gesport op de woensdagmiddag. Ditmaal kregen de leden van Club Fit 4 Dordrecht Atletiektraining van Parthenon- coach Edwin. Buurtsportcoach Nick vertelt.

Speciale sportbijeenkomst ClubFit4Dordrecht

- Op woensdag 7 mei was er een speciale sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Om de werkelijke cursus van 12 weken af te sluiten, mocht de gehele groep gaan klimmen bij Mountain Networks aan de Maria Montessorilaan 3 in Dordrecht. De toppers van Club Fit werden hiermee opnieuw geïntroduceerd in een sport die niet vaak beoefend wordt. Een hele uitdaging! Buurtsportcoach Nick vertelt:

Gescoord voor gezondheid

- Om het project Scoren voor Gezondheid in stijl af te sluiten kwamen de groepen 6,7 en 8 van OBS De Mondriaan dinsdag 15 april bij FC Dordrecht langs voor een eindclinic. Onder begeleiding van Warner Hahn, Jeffry Fortes, Jordy van Deelen, Everon Pisas, Wilmer Kousemaker en Johan Versluis mochten de leerlingen lekker voetballen in het stadion.

Beter leren door meer bewegen in Dordrecht

- Op woensdagmiddag 16 april kwam een grote vertegenwoordiging van het Dordtse basisonderwijs bijeen in Sportboulevard Dordrecht. Sportraad Dordrecht organiseerde daar samen met gemeente Dordrecht de Inspiratiesessie BEWEGEN = LEREN.

Nationale Sportweek in Dordrecht

- Uiteraard gaat de Nationale Sportweek, die van 19 tot en met 26 april gepland staat, niet onopgemerkt voorbij in sportstad Dordrecht. Sterker nog, de Sportweek begint hier zelfs al een dag eerder met het Dordtse Sportfestijn dat op vrijdag 18 april de Sportboulevard zal omtoveren tot een van activiteiten bruisende sporttempel.

Laatste Club Fit 4 Dordrecht bijeenkomst

- Op woensdag 9 april was de officiële laatste sportbijeenkomst van de cursus Club Fit 4 Dordrecht. Het overkoepelende thema van de laatste cursusweken is “Meer bewegen in het dagelijks leven”. Hierin wordt onder andere kennis gemaakt met verschillende sporten. Buurtsportcoach Nick vertelt:

Voedingstip april: herkenbaar eetritme

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe voedingstip. De tip van deze maand: bouw een herkenbaar eetritme op door op vaste plaatsen en tijden te eten. De tafel is een goede plek om altijd aan te eten.

Beweegtip april: geef zelf het goede voorbeeld

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe beweegtip. De tip van deze maand: Je kind doet jou graag na. Geef zelf het goede voorbeeld en ga samen lekker spelen, fietsen, zwemmen of naar het bos.

Lekker sporten bij Club Fit 4 Dordrecht

- Op woensdag 2 april was er weer een sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Deze zonnige dag kende enkele afwezigen vanwege het schoolvoetbaltoernooi. Uiteraard een goede reden! Het overkoepelende thema van de laatste cursusweken is “Meer bewegen in het dagelijks leven”. Hierin wordt onder andere kennis gemaakt met verschillende sporten. Buurtsportcoach Nick doet verslag:

ClubFitters maken kennis met handbal

- Op woensdag 26 maart was er weer een sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Het overkoepelende thema van de laatste cursusweken is “Meer bewegen in het dagelijks leven”. Hierin wordt onder andere kennis gemaakt met verschillende sporten. Buurtsportcoach Nick brengt verslag uit.

Deelnemers en ouders aan groente en fruit bij ClubFit4Dordrecht

- Op woensdag 19 maart was de laatste ouder- kindbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. De grote opkomst van ouders en kinderen bleek een gegarandeerd succes voor de laatste gezamenlijke cursusdag. Naast het overkoepelende thema ‘Meer bewegen in het dagelijks leven’ werd er extra aandacht besteed aan groenten en fruit. Buurtsportcoach Nick vertelt:

'Meer bewegen in dagelijks leven' centraal bij Club Fit

- Op woensdag 12 maart was er weer een sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. “Meer bewegen in het dagelijks leven” is het overkoepelende thema van de aankomende weken. Hierin wordt onder andere kennis gemaakt met verschillende sporten. Buurtsportcoach Nick vertelt erover:

Social Media

Partners