» Home » Nieuws » Pagina » 18

Nieuws

Opfriscursus bij Club Fit 4 Dordrecht

- De vijfde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was de eerste bijeenkomst na de herfstvakantie. Na een vakantie is er vaak wat informatie of structuur verloren gegaan. Deze week daarom een korte herhaling van de voorgaande weken en een inleiding naar sport en bewegen naast de gymles of het beweeguur bij Club Fit 4 Dordrecht. Buurtsportcoach Nick vertelt…

De Doe ff Gezond-fittesten, net ff anders

- De jaarlijkse Doe ff Gezond-fittesten, voor de mensen betrokken bij Doe ff Gezond inmiddels een vanzelfsprekendheid. Maar, is dat wel zo? Uit verschillende gesprekken met andere JOGG-gemeenten in Nederland blijkt steeds vaker dat we het in Dordrecht wezenlijk anders doen.

“Hoe lang moet je bewegen?” bij Club Fit 4 Dordrecht

- De vierde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was sportbijeenkomst voor kinderen. Ouders, broertjes en zusjes zijn ten alle tijden welkom om even te komen kijken of mee te sporten. Deze week werd er dieper ingegaan op tussendoortjes en hoelang je daarvoor moet bewegen. Ook werd er opnieuw aandacht besteed aan het belang van samenwerken. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Workshop So You Think You Can Eat op Insula College

- Op 15 oktober vond op het Insula College aan de Koningstraat vier keer de workshop ‘So You Think You Can Eat’ (SYTYCE) plaats. Tijdens de workshop werd aan totaal 550 leerlingen op een interactieve manier getoond wat er met je lichaam gebeurt als je te veel en te vet eet en wat ervoor nodig is om dat vet te verbranden.

Doe mee aan de Highschool Challenge

- Wil jij (weer) beginnen met sporten of juist een nieuwe sport ontdekken? En zit jij op het Wartburg College, Insula College, Johan de Witt Gymnasium of het Stedelijk Dalton Lyceum? Doe dan vanaf 28 oktober mee met de Highschool Challenge! Sportbedrijf Dordrecht en lokale sportaanbieders dagen jou hiermee uit jouw sport te ontdekken en te ervaren.

JF Kennedy Bosstraat en Don Bosco scoren voor gezondheid

- In navolging van de leerlingen van de Mondriaan en de Albatros zijn het dit jaar leerlingen (groep 6, 7 en 8) van de John F. Kennedy (Bosstraat) en Don Bosco die gaan ‘scoren voor gezondheid’. Beide Doe ff Gezond-scholen zijn inmiddels gestart met het programma.

Doe ff Gezond bij leefstijlinterventie LEFF Dordrecht

- In september ging het nieuwe leefstijlprogramma LEFF (Lifestyle, Energie, Fun & Friends) als pilot van start in Dordrecht. LEFF inspireert kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn om samen met hun ouders fitter en gezonder te worden en te blijven. Het doel van de aanpak is om samen plezier te hebben in een gezonder leven. Zeven gezinnen uit de Dordtse wijk Wielwijk doen mee en komen gedurende tien weken twee keer per week bij elkaar.

Op weg naar 75 JOGG-gemeenten in Nederland!

- Op dit moment is Dordrecht één van de 62 JOGG-gemeenten in Nederland. De JOGG-beweging wordt daarmee steeds groter! In Dordrecht is het programma Doe ff Gezond ingericht volgens de JOGG-methode. De doelstelling is om in 2015 nog de 75e JOGG-gemeente te mogen verwelkomen!

Steppen en speuren in de Biesbosch

- Zaterdag 11 oktober vond de eerste activiteitendag van Groen doet goed plaats. ’s Ochtends en ’s middags konden kinderen gratis deelnemen aan een spannende beverspeurtocht en een sportieve steptocht in de Biesbosch. De deelnemers vermaakten zich prima tijdens deze actieve en educatieve dag in het groen.

Doe ff Gezond-school = Gezonde School!

- Eind 2015 willen alle Doe ff Gezond-scholen in Dordrecht-West het vignet Gezonde School in bezit hebben. De scholen worden daarbij vanuit Doe ff Gezond begeleid door Debbie van der Linden. In een interview vertelt Debbie over het belang van het vignet en haar rol in de begeleiding van scholen.

Tussendoortjes centraal bij 3e bijeenkomst Club Fit 4 Dordrecht

- De derde bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was een ouder- kindbijeenkomst. Ouders zijn aan de slag gegaan met Willy en Lenette over tussendoortjes en de kinderen mochten er weer een flink uur tegenaan in de gymzaal van wijkcentrum de Koloriet. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Gratis Bewegen in Dordrecht-West komt op stoom!

- Op dinsdag 23 september is officieel de aftrap gegeven voor de nieuwe jaarcampagne Gratis Bewegen in Dordrecht-West. Inmiddels zijn de consultatiebureaus, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en Doe ff Gezond-scholen allemaal aan de slag gegaan met het thema.

Consultatiebureau Careyn Admiraalsplein eerste Doe ff Gezond-locatie

- Het consultatiebureau van Careyn aan het Admiraalsplein is de eerste officiële Doe ff Gezond-locatie in Dordrecht-West (Wielwijk, Krispijn en Crabbehof). De locatie ontving afgelopen dinsdag het eerste Doe ff Gezond-locatiebordje voor aan de gevel.

Op de fiets naar de LEFF-bijeenkomst

- Buurtsportcoach Maartje brengt iedere week verslag uit van weer een nieuwe LEFF-week. Ook afgelopen week was een leuke en leerzame week. Op deze foto is deelnemer Samuel te zien, die elke bijeenkomst samen met zijn moeder naar de Admiraal fietst. Een goed begin van de bijeenkomst!!

Van Zwemkriebelaar tot wedstrijdzwemster

- Suraya Ridwan zit in groep 4 van de Don Bosco en komt uit Crabbehof. 2 jaar geleden heeft ze meegedaan aan de allereerste editie Zwemkriebels. Met succes! Een mooi voorbeeld van sportstimulering in de praktijk.

Door Club Fit 4 Dordrecht met kleine aanpassingen grote stappen vooruit!

- De eerste editie van Club Fit 4 Dordrecht startte in januari 2014. Na hun gesprek met de Jeugdverpleegkundige op school kwam buurtsportcoach Nick in contact met de familie Dijkstra. Na het intakegesprek met hem besloten zij deel te nemen aan de leefstijlinterventie. Nick blikte onlangs samen met de familie terug en brengt daarvan verslag uit..

Beweegkriebels start met volle groep

- Vanochtend was het zover, de start van weer een nieuwe editie Beweegkriebels. Omdat het maximale aantal deelnemers zelfs is overschreden, is besloten de groep op te splitsen in twee. Hierdoor zijn er nog een aantal plekken vrij, dus aanmelden kan nog steeds.

Keuze over dranken bij Club Fit 4 Dordrecht

- De tweede bijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht was een sportbijeenkomst. Tien minuten voor tijd schrok ik even. Er was nog niemand van de toppers van Club Fit! Gelukkig was ik te ongeduldig en kwam iedereen binnenlopen met sportkleding, waterbidon en paspoortje! Buurtsportcoach Nick vertelt...

Buurtsportcoach Maartje over LEFF-week 1

- Vorige week startte LEFF Dordrecht met een groep enthousiaste deelnemers uit Wielwijk. Wekelijks zijn er 2 lessen, op maandag en donderdag. Buurtsportcoach Maartje brengt iedere week verslag uit.

Gratis Bewegen op landelijke radio, televisie en internet

- Vanaf vandaag, 29 september, is er ook op landelijke radio, televisie en internet aandacht voor de campagne 'Gratis Bewegen, gewoon doen!'. Deze campagne is geïnitieerd door JOGG om kinderen en ouders te laten zien dat bewegen en sporten ook in alledaagse situaties heel goed kan. Ook JOGG-gemeente Dordrecht doet mee!

Zeven gezinnen gestart met Club Fit 4 Dordrecht

- Een nieuwe ronde Club Fit 4 Dordrecht is weer van start gegaan! Wederom een leuke enthousiaste groep met 7 gezinnen (8 kinderen en ouders) die zich hebben aangemeld en het traject van 12 weken mee gaan doen. Buurtsportcoach Nick vertelt…

Gratis Bewegen officieel afgetrapt tijdens ontbijtbijeenkomst

- Hoewel de eerste activiteiten voor de doelgroep 0-6 jaar al waren gestart, is op dinsdag 23 september officieel de aftrap gegeven voor de nieuwe jaarcampagne Gratis Bewegen in Dordrecht. Tijdens een ontbijtbijeenkomst werden de samenwerkingspartners bijgepraat over het programma en het nieuwe jaarthema.

Energiek aan de slag met sportpromotie

- Zeventien buurtsportcoaches en sportpromotors zullen tijdens het (sport)seizoen 2014-2015 de Dordtse jeugd proberen te motiveren en inspireren om te gaan sporten. Opgepept door een enthousiasmerende speech van sportwethouder Rinette Reynvaan begonnen zij op 1 september vol vuur aan hun gemeenschappelijke missie.

Groen doet goed Dordrecht van start met feestelijke kick-off

- Dinsdag 30 september vindt de feestelijke kick-off plaats van het nieuwe programma Groen doet goed. Ruim 450 basisschoolleerlingen zullen die dag een voorproefje krijgen van het actieve en educatieve programma dat Dordtse kinderen enthousiast gaat maken voor een bezoek aan de Biesbosch.

Heel Dordrecht-West in het teken van ‘gratis bewegen’

- DORDRECHT – Gratis bewegen kan in Dordrecht overal en altijd. Met die boodschap wil het Dordtse programma Doe ff Gezond laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn en de Dordtse jeugd stimuleren dagelijks meer te bewegen.

Kick-off Gratis Bewegen voor de allerkleinsten

- In Dordrecht is de Gratis Bewegen campagne gestart met drie bijeenkomsten op peuterspeelzaallocaties in Dordrecht-West. Tijdens de VVE-thuis bijeenkomsten werd het nieuwe jaarthema geïntroduceerd.

1850 kinderen leggen volgende week fittest af

- Van 22 tot en met 26 september leggen 1850 leerlingen (groep 3 t/m 8) van twaalf Doe ff Gezond-scholen een fittest af. Binnen de fittest, die onder schooltijd plaatsvindt in Sportcomplex Crabbehof, worden de leefstijl, de motorische ontwikkeling en de gezondheid van de scholieren getest en gemeten.

Elf gezinnen in de startblokken voor LEFF

- Elf enthousiaste gezinnen uit Wielwijk gaan daadwerkelijk starten met LEFF. Natuurlijk is er nog plek voor meerdere gezinnen. Dus meld je snel aan want maandag 22 september gaan we beginnen.

Op of via school aan het sporten

- In schooljaar 2014-2015 staat Sport op verschillende manieren op het programma binnen het Dordtse Onderwijs. Het merendeel van de Dordtse jeugd komt zo op of via school in aanraking met sport en bewegen.

‘Ik kan ut zelluf’: krachttraining voor beginners

- ‘Zelluf’ eten leer je door het te vaak te doen en op tijd te beginnen. Zelf eten is ook een vorm van bewegen. Door zelf te leren eten, ontwikkelt het kind volop belangrijke motorische vaardigheden.

Start nieuwe jaarcampagne

- Na ‘Dordrecht drinkt water’ start deze maand een nieuwe jaarcampagne in Dordrecht; ‘Gratis Bewegen, gewoon doen!’. Doe ff Gezond volgt hiermee de landelijke thema-aanpak van JOGG. ‘Gratis Bewegen’ kan in Dordrecht overal en altijd, ook in de eigen wijk. Iedereen beweegt de hele dag door. De één meer dan de ander. Doe ff Gezond wil kinderen, jongeren en hun ouders laten zien hoe gemakkelijk en toegankelijk bewegen en sporten kan zijn.

Pilot LEFF start in september

- In september 2014 gaat het nieuwe leefstijlprogramma Lifestyle, Energie, Fun & Friends (LEFF) als pilot van start in Dordrecht. LEFF inspireert kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn om samen met hun ouders fitter en gezonder te worden en te blijven. Het doel van de aanpak is om samen plezier te hebben in een gezonder leven.

Buurtsportcoach Nick over 1e Club Fit

- Dankzij de Sportimpuls van Sport & Bewegen in de Buurt kon begin dit jaar de nieuwe interventie Club Fit 4 Dordrecht starten. Twaalf gemotiveerde gezinnen namen deel. De cursus is specifiek bedoeld voor kinderen met overgewicht en is voor kind én ouder een leuke manier om kennis te maken met bewegen en gezond eten.

Mooie oogst na 1 jaar Smakelijke Moestuinen

- Na een jaar Smakelijke Moestuinen blijkt dat meer dan de helft van de kinderen wel eens groente eet bij de lunch, in 2013 was dit minder dan een derde van de kinderen. Een mooi resultaat! Benieuwd naar de verdere oogst?! Lees dan verder!

John F Kennedy is Gezonde School

- De John F. Kennedyschool (Zuidendijk) mag zich sinds kort officieel Gezonde School noemen! Dat betekent dat zij structureel aandacht besteden aan gezondheid op school. Dat is belangrijk, want gezonde leerlingen en docenten presteren beter!

Buurtsportcoach Maartje over Zwem- en Beweegkriebels

- Dordts allerjongsten konden het afgelopen seizoen samen met hun ouder(s) weer deelnemen aan de activiteiten Zwem- en Beweegkriebels. En of het kriebelde!? Buurtsportcoach Maartje vertelt erover:

Nieuwe Doe ff Gezond-school, 100% dekking

- Verheugd zijn wij te kunnen mededelen dat met ingang van schooljaar 2014-2015 ook de Prinses Julianaschool deel zal nemen aan het integrale sport- & gezondheidsprogramma Doe ff Gezond.

Gezonde start én finish van de Avond4Daagse

- Op dinsdag 10 juni was het team van Doe ff Gezond samen met wethouder Rinette Reynvaan aanwezig bij de start van de Avondvierdaagse in Dordrecht. Doe ff Gezond wil ouders bewust maken van het sportieve karakter van de Avondvierdaagse en laten zien dat ook een alternatieve, gezonde beloning mogelijk is.

Sportles ClubFit4Dordrecht: werpen

- Op woensdag 14 mei was er weer een sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Ondanks dat de 12 cursusweken voorbij zijn, wordt er nog wel wekelijks gesport op de woensdagmiddag. Ditmaal kregen de leden van Club Fit 4 Dordrecht Atletiektraining van Parthenon- coach Edwin. Buurtsportcoach Nick vertelt.

Speciale sportbijeenkomst ClubFit4Dordrecht

- Op woensdag 7 mei was er een speciale sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Om de werkelijke cursus van 12 weken af te sluiten, mocht de gehele groep gaan klimmen bij Mountain Networks aan de Maria Montessorilaan 3 in Dordrecht. De toppers van Club Fit werden hiermee opnieuw geïntroduceerd in een sport die niet vaak beoefend wordt. Een hele uitdaging! Buurtsportcoach Nick vertelt:

Gescoord voor gezondheid

- Om het project Scoren voor Gezondheid in stijl af te sluiten kwamen de groepen 6,7 en 8 van OBS De Mondriaan dinsdag 15 april bij FC Dordrecht langs voor een eindclinic. Onder begeleiding van Warner Hahn, Jeffry Fortes, Jordy van Deelen, Everon Pisas, Wilmer Kousemaker en Johan Versluis mochten de leerlingen lekker voetballen in het stadion.

Beter leren door meer bewegen in Dordrecht

- Op woensdagmiddag 16 april kwam een grote vertegenwoordiging van het Dordtse basisonderwijs bijeen in Sportboulevard Dordrecht. Sportraad Dordrecht organiseerde daar samen met gemeente Dordrecht de Inspiratiesessie BEWEGEN = LEREN.

Nationale Sportweek in Dordrecht

- Uiteraard gaat de Nationale Sportweek, die van 19 tot en met 26 april gepland staat, niet onopgemerkt voorbij in sportstad Dordrecht. Sterker nog, de Sportweek begint hier zelfs al een dag eerder met het Dordtse Sportfestijn dat op vrijdag 18 april de Sportboulevard zal omtoveren tot een van activiteiten bruisende sporttempel.

Laatste Club Fit 4 Dordrecht bijeenkomst

- Op woensdag 9 april was de officiële laatste sportbijeenkomst van de cursus Club Fit 4 Dordrecht. Het overkoepelende thema van de laatste cursusweken is “Meer bewegen in het dagelijks leven”. Hierin wordt onder andere kennis gemaakt met verschillende sporten. Buurtsportcoach Nick vertelt:

Voedingstip april: herkenbaar eetritme

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe voedingstip. De tip van deze maand: bouw een herkenbaar eetritme op door op vaste plaatsen en tijden te eten. De tafel is een goede plek om altijd aan te eten.

Beweegtip april: geef zelf het goede voorbeeld

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe beweegtip. De tip van deze maand: Je kind doet jou graag na. Geef zelf het goede voorbeeld en ga samen lekker spelen, fietsen, zwemmen of naar het bos.

Lekker sporten bij Club Fit 4 Dordrecht

- Op woensdag 2 april was er weer een sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Deze zonnige dag kende enkele afwezigen vanwege het schoolvoetbaltoernooi. Uiteraard een goede reden! Het overkoepelende thema van de laatste cursusweken is “Meer bewegen in het dagelijks leven”. Hierin wordt onder andere kennis gemaakt met verschillende sporten. Buurtsportcoach Nick doet verslag:

ClubFitters maken kennis met handbal

- Op woensdag 26 maart was er weer een sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. Het overkoepelende thema van de laatste cursusweken is “Meer bewegen in het dagelijks leven”. Hierin wordt onder andere kennis gemaakt met verschillende sporten. Buurtsportcoach Nick brengt verslag uit.

Deelnemers en ouders aan groente en fruit bij ClubFit4Dordrecht

- Op woensdag 19 maart was de laatste ouder- kindbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. De grote opkomst van ouders en kinderen bleek een gegarandeerd succes voor de laatste gezamenlijke cursusdag. Naast het overkoepelende thema ‘Meer bewegen in het dagelijks leven’ werd er extra aandacht besteed aan groenten en fruit. Buurtsportcoach Nick vertelt:

'Meer bewegen in dagelijks leven' centraal bij Club Fit

- Op woensdag 12 maart was er weer een sportbijeenkomst van Club Fit 4 Dordrecht. “Meer bewegen in het dagelijks leven” is het overkoepelende thema van de aankomende weken. Hierin wordt onder andere kennis gemaakt met verschillende sporten. Buurtsportcoach Nick vertelt erover:

Beweegtip maart: creëer uitdagende omgeving

- Daag je peuter uit door een uitdagende omgeving te creëren. Maak een ruimte met obstakels zoals: heuveltjes (een poef, matras, kussens), tunneltjes (tent van lakens, kruiptunnel, grote doos) of klautermogelijkheden (liggende stoel, ronde kussens).

Voedingstip maart: relaxed met eten

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe voedingstip, deze maand: relaxed met eten. "Het is leuk om je kinderen af en toe te vertellen over gezond eten.Ontspannen omgaan met eten, daar hebben je kinderen ook veel aan."

KinderResto met leerlingen én ouders Prins Bernhardschool

- Negen leerlingen van de Prins Bernhardschool namen op 26 februari deel aan de KinderResto van Harte. Het diner, waarbij van alle deelnemers ten minste 1 ouder aanschoof, werd mede gekookt en geserveerd door deze kanjers.

Een terugblik op de Dordtse DrinkWateraanpak

- Met ‘Dordrecht drinkt water’ volgde Doe ff Gezond in 2013 de landelijke thema-aanpak van JOGG, DrinkWater. Gedurende het jaar vonden in Dordrecht-West verschillende activiteiten plaats om het drinken van water (in plaats van gezoete drankjes) te stimuleren onder de jeugd van 0-19 jaar.

Doe ff Gezond bij kinderopvang Pipoo

- In de eerste levensjaren vormen zich belangrijke gewoonten. Dit betekent dus dat vroeg moet worden begonnen met het aanleren van een gezonde leefstijl. Jong geleerd is immers oud gedaan. Het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en het consultatiebureau spelen hierin een belangrijke rol. Kinderdagverblijf Pipoo vertelt over haar aanpak.

Pius10 over het vignet Gezonde School

- In Dordrecht-West is het toewerken naar het vignet Gezonde School ingebed binnen het concept Doe ff Gezond-school. Vóór 2016 moet dit vignet behaald zijn. Inmiddels telt Dordrecht-West twaalf Doe ff Gezond-scholen. Zij besteden al enkele jaren extra aandacht aan gezonde voeding, sporten en bewegen. Basisschool Pius 10 is in Dordrecht één van de koplopers en behaalde in 2012 al het vignet.

Doe ff Gezond bij Nationale Balans Top 2014

- Op woensdag 29 januari organiseerde Convenant Gezond Gewicht / JOGG in Utrecht weer de jaarlijkse Nationale Balans Top. Niet alleen was team Doe ff Gezond er als bezoeker vertegenwoordigd, maar ook ontvingen de Dordtse programma-aanpak en resultaten een mooi landelijk podium tijdens het congres.

Doe ff Gezond bij Club Fit 4 Dordrecht

- Dankzij de Sportimpuls van Sport & Bewegen in de Buurt kon op 8 januari de nieuwe interventie Club Fit 4 Dordrecht starten. Elf gemotiveerde gezinnen nemen deel. De cursus is specifiek bedoeld voor kinderen met overgewicht en is voor kind én ouder een leuke manier om kennis te maken met bewegen en gezond eten.

Scoren voor Gezondheid in volle gang

- FC Dordrecht heeft in het kader van Scoren voor Gezondheid ambassadeurs aan de basisscholen Mondriaan en Albatros gekoppeld. Op dinsdag 1 oktober ging de activiteit officieel van start. Gedurende twintig weken vinden diverse activiteiten en gezondheidslessen plaats om de kinderen tot een gezonde leefstijl te motiveren. Lees in de artikel over het verloop tot nu toe.

Opnieuw lichte daling overgewicht jeugd Dordrecht-West

- De resultaten van de jaarlijks terugkerende fittesten wijzen opnieuw op een lichte daling van overge-wicht bij kinderen uit Dordrecht-West. Vooral het aantal kinderen met ernstig overgewicht/obesitas liep terug. Van de elf deelnemende basisscholen uit Dordrecht-West deed 94% van de leerlingen vorig jaar september mee aan de fittest in sportcomplex Crabbehof.

Buurtsportcoach Maartje over 'haar' Gymkriebels

- Met Gymkriebelslessen worden kleuters op Doe ff Gezond-scholen voorbereid op het bewegingsonderwijs vanaf groep 3. Motorische ontwikkeling, plezier in bewegen en omgaan met winst en verlies staan gedurende 20 weken centraal. Buurtsportcoach Maartje Vissers vertelt over de Gymkriebelslessen:

Club Fitters volgen Kanjermethode

- Op woensdag 12 februari was er opnieuw een sportbijeenkomst voor onze Club Fitters. Deze keer was de gymzaal weer volledig voor de kinderen. Zoals vorige week aangekondigd werd een start gemaakt met het thema “Kennis maken met sporten”. Echter vond Buurtsportcoach Nick het voor de groep belangrijk nogmaals terug te keren naar de “Kanjermethode”.

J.F. Kennedyschool in Dordrecht krijgt Gezond Schoolplein!

- Vrijdag 14 februari overhandigt Rutger Koppelaar, Nederlands Kampioen polsstok hoogspringen en sportman van Dordrecht in 2012 én 2013, uit naam van het ambitieuze project ‘Gezonde Schoolpleinen’ een cheque ter waarde van 50.000 euro aan de J.F. Kennedyschool in JOGG-gemeente Dordrecht. Met dit geld wordt een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein gebouwd. Jantje Beton start met de inrichting en aanleg. Hierbij geeft zij de leerlingen een centrale rol. Jongeren weten immers als geen ander wat hen motiveert om te bewegen en buiten te spelen.

Ouders sporten mee in 4e Club Fit 4 Dordrecht

- Op woensdag 5 februari, te midden van alle sportactiviteiten van de Dordt Olympics, was de vierde Club Fit 4 Dordrecht-bijeenkomst. Deze editie was een bijzondere. Niet alleen de Club Fit kinderen werden getest op hun uithoudingsvermogen, maar ook de ouders stonden deze keer klaar met hun sportkleding.

Vernieuwde menukaart Doe ff Gezond-schooldiëtist

- Iedere Doe ff Gezond-school kan in 2014 weer gebruik maken van de Doe ff Gezond-schooldiëtist. Deze diëtist is er voor individuele en/of groepsbegeleiding van kinderen en de volwassenen in hun directe omgeving. De verschillende mogelijkheden zijn uitgewerkt in een menukaart welke in januari opnieuw werd uitgebracht.

Voedingstip februari: zet ontbijtspullen klaar

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe voedingstip. De tip van februari: ’s Morgens altijd haast? zet dan ’s avonds zoveel mogelijk ontbijtspullen klaar.

Beweegtip februari: Kort bewegen ook gezond

- "Kleine beetjes bewegen, zijn net zo effectief als een work-out in de sportschool. Als je maar aan je dertig minuten per dag komt. Dat stellen onderzoekers van de Oregon State University." Zo lazen wij op gezondheidsnet.nl.

Club Fitters verbranden tussendoortjes

- Op woensdag 29 januari jl. was er weer een Club Fit 4 Dordrecht bijeenkomst! Deze 4e cursusdag was een sportbijeenkomst. In de gymzaal werden de Club- Fitters opnieuw bewust gemaakt over bewegen met als thema “Tussendoortjes”.

Zes Doe ff Gezond-scholen actief tijdens Dordt Olympics

- Door de bocht flitsen als de shorttrackers Jorien ter Mors of Sjinkie Knegt, het snowboardgevoel ervaren van Nicolien Sauerbreij of voortbewegen op de lange latten als een langlaufer: de Dordt Olympics, die van 3 tot en met 7 februari 2014 gepland staan, brengen de Olympische Spelen van Sochi ‘even’ naar Dordrecht voor schoolkinderen uit de groepen zes en zeven.

Thema tussendoortjes bij Club Fit 4 Dordrecht

- Op woensdag 22 januari jl was de 3e Club Fit 4 Dordrecht bijeenkomst, tevens een ouder- kindbijeenkomst, Het middagprogramma voor de ouders werd deze keer weer verzorgd door Willy van Dijk. Het thema voor de aankomende cursusweken is “Tussendoortjes”.

Sportbijeenkomst Club Fit 4 Dordrecht

- Op woensdag 15 januari was de 2e Club Fit 4 Dordrecht bijeenkomst! De 2e cursusdag was geen ouder- kindbijeenkomst, maar een sportbijeenkomst met de Buurtsportcoach. Deze middag is besteed aan het vervolg van “Fris water uit de kraan” en bijbehorende spelen en een quiz!

Club Fit 4 Dordrecht van start

- Op woensdag 8 januari jl. is Club Fit 4 Dordrecht goed van start gegaan met 11 gemotiveerde gezinnen! De cursus is de leukste manier voor kind en ouder om kennis te maken met bewegen en gezond en lekker eten. Gedurende twaalf weken krijgen de kinderen 1 keer per week een sportles. De ouders krijgen in totaal 6 keer begeleiding op het gebied van voeding en opvoeding.

Samen bewegen met Beweegkriebels

- Op vrijdag 17 januari gaat in Dordrecht-West een nieuwe editie Beweegkriebels van start. De activiteit Beweegkriebels is speciaal bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar uit Dordrecht-West, die samen met papa, mama, opa of oma wil bewegen.

Beweegtip januari: neem de trap i.p.v. de lift

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe beweegtip. De tip van deze maand: neem de trap in plaats van de lift! Een eenvoudige manier om meer te bewegen, voor jezelf en voor je kind.

Voedingstip januari: voornemens volhouden

- Goede voornemens? Zo houd je ze vol.. Laat superdiëten links liggen, maar werk stap voor stap aan een gezonder eetpatroon. Stel kleine en haalbare doelen. Het Nieuwe Eten helpt je.

Dordtse DrinkWatercampagne in beeld en geluid

- Eind april trapte Doe ff gezond de campagne ‘Dordrecht drinkt water!’ af. Doel van de campagne is toename van het aantal kinderen en jongeren, dat dagelijks ten minste twee keer water drinkt en een afname van de inname van gezoete dranken. Benieuwd naar de voortgang? Bekijk dan hieronder de video!

Smakelijke Moestuinen de winter in

- Een moestuin onderhouden is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Maar met de juiste hulp van peuters en dreumessen is er op de zes Smakelijke Moestuin-locaties in Dordrecht de afgelopen periode goed geoogst! De moestuinen gaan nu de winter in.

Volop ouderbetrokkenheid bij Sinterklaas Beweegfeest

- Samen met Sint en Piet beleven wat er op het gebied van sport en bewegen al mogelijk is, dat kon tijdens het Sinterklaas Beweegfeest. De vierde editie van dit beweegfeest vond plaats op zondag 24 november in Sportcomplex Crabbehof en trok zo'n 1400 bezoekers, waarvan 380 deelnemende kids. Een belevingsvol evenement met volop ouderbetrokkenheid.

Dordrecht decor voor JOGG film

- Dordrecht werd op 12 juni 2012 JOGG-gemeente. Op dit moment zijn al 35 gemeenten aangesloten bij de JOGG-beweging en dat aantal is nog steeds groeiende. 45 aangesloten gemeenten in 2013 en 75 JOGG gemeenten in 2015 is de ambitie. Om die ambitie te ondersteunen heeft het landelijk JOGG-bureau een film over JOGG ontwikkeld.

'Rethink Your Drink' op De Mondriaan

- Op 20 november deden de kids van groep 7 van De Mondriaan mee aan de workshop Rethink Your Drink. De workshop is onderdeel van de campagne 'Dordrecht drinkt water' en werd verzorgd door een diëtist van Aafje.

Beweegtip december: bezorg lopend of fietsend zelf je kerstkaarten

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe beweegtip. De tip van deze feestelijke maand: doe je kerstkaarten lopend of fietsend (met je ouder) zelf bij al je vrienden/familie/buren in de brievenbus.

Voedingstip december: gezond genieten tijdens de feestdagen

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe voedingstip. Verantwoord snacken: normaal gesproken al een hele uitdaging, maar tijdens de feestdagen des te meer. Zoek bijvoorbeeld maar eens een light-oliebol… Tips om toch te kunnen genieten van wat extra's, zonder veel aan te komen lees je hieronder.

DrinkWaterbidon voor deelnemers Highschool Challenge

- Leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum, het Wartburg College en het Insula College storten zich sinds medio oktober met veel enthousiasme in de Highschool Challenge. Ter stimulering van het waterdrinken tijdens het sporten ontvingen de 65 deelnemers een DrinkWaterbidon.

Bambino Kinderopvang wint watertafel

- Water saai?! Helemaal niet! Afgelopen periode hebben allerlei organisaties in Dordt-West laten zien dat het juist hip en lekker is, zo ook de kinderdagverblijf- en peuterspeelzaalorganisaties. Doe ff Gezond was wel benieuwd wat er zoal gebeurt rondom het waterthema op de locaties en verbond hieraan een watercontest.

Smakelijke Moestuinen winterklaar maken

- In maart jl. gingen zes Dordtse kinderopvanglocaties aan de slag met het project Smakelijke Moestuinen. Na een eerste kweekseizoen met tuinieren, proeven en eten van verse groente is het nu tijd de moestuin winterklaar te maken.

Voedingstip nov.: kies zelf voor thee of water

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe voedingstip. De tip van deze maand: geef het goede voorbeeld en kies zelf ook voor thee, koffie of water.

Beweegtip nov.: Doe mee aan het Sinterklaas Beweegfeest!

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een nieuwe beweegtip. De tip van deze maand: doe mee aan het Sinterklaas Beweegfeest! Hier kunnen kids en ouder(s) samen met Sint en Piet beleven wat er op sport- en beweeggebied in Dordrecht allemaal mogelijk is.

Water centraal tijdens Week van de Opvoeding

- Tijdens de landelijke Week van de Opvoeding (7-13 oktober) stond in Dordrecht het thema Water centraal. De keuze van dit thema past binnen de Dordtse drinkwatercampagne, die in april al van start is gegaan. In deze themaweek waren de activiteiten gericht op de 0-4 jarigen. Want ook voor onze allerjongsten is het belangrijk dat zij al vroeg gewend raken aan het drinken van water, in plaats van gezoete dranken. We vroegen Careyn en Aafje over de wijze waarop zij het thema invulden..

KinderResto met leerlingen van de Pius10

- Voor de leerlingen uit groep 7 (en 8) van de Doe ff Gezond-Scholen in Dordrecht organiseren Doe ff Gezond en Resto VanHarte samen 1 keer per maand een KinderResto. De eerstvolgende vindt plaats op 9 oktober, het is dan de beurt aan leerlingen van de Pius10.

Voedingstip okt: kies 2 watermomenten per dag

- Doe ff Gezond publiceert iedere maand een voedingstip. De tip van deze maand: kies samen met je kind twee 'waterdrinkmomenten' in de dag. Meer water mag altijd!

Social Media

Partners