» Home » Nieuws » Pagina » 2

Nieuws

Hoe gaat het nu met?... Eten en drinken op de Don Bosco school

- Halverwege vorig schooljaar, op vrijdag 22 april 2016, heeft de Don Bosco school hun nieuwe voedingsbeleid geïntroduceerd. In het kort: elke dag fruit als pauzehapje, 1x water en 1x een drankje naar keuze, één product per kind als traktatie en bij voorkeur gezonde traktaties, geen koeken tijdens de lunch. Nu we aan het begin van een nieuw schooljaar staan, is het tijd voor een terugblik en interview met Serge Bomius, directeur van de Don Bosco school.

Workshop smaaklessen op JFK scholen

- In het kader van een gezonder voedingsbeleid starten de drie John F. Kennedy scholen komend schooljaar met Smaaklessen. In Smaaklessen staat het beleven van voedsel centraal. Tijdens de JFK studiedagen mocht Doe ff Gezond een voorproefje geven aan de 45 leerkrachten.

Ook Dordrecht loopt #100metervoordafne

- Op 15 juni, de verjaardag van sprintkanon en nationale trots Dafne Schippers, gaf wethouder Rinette Reynvaan het 'startsein' voor héél Dordrecht voor de actie #100metervoordafne. Door 100 meter te rennen, samen met alle 110 leerlingen van de Dordtse basisschool De Fontein, roept de wethouder iedereen in Dordrecht op in beweging te komen.

Super Smaakfeest

- Vrijdag 3 juni was het zover, het Super Smaakfeest voor groep 5b van de Julianaschool! Zij hadden dit feest gewonnen met hun Groente & Fruit lipdub.

De Albatros: geen zoete dranken tijdens de lunch!

- Wereldschool De Albatros heeft al jaren een eenduidig fruitbeleid: de school financiert elke schooldag, fruit en melk tijdens de ochtendpauze. Een volgende stap die de Albatros gaat nemen om gezond eten en drinken op school te stimuleren, is de introductie van water drinken in plaats van de zoete dranken tijdens de middagpauze.

Elke dag fruit en water op de Don Bosco!

- Op vrijdag 22 april, tijdens de Koningsspelen, heeft de Don Bosco nieuw voedingsbeleid geïntroduceerd. Serge Bomius, directeur van de Don Bosco, vertelt: "De Koningsspelen zijn in onze ogen een goed moment om ons nieuwe voedingsbeleid te introduceren."

Winnaar Groente & Fruit Lipdub: 5b Prinses Julianaschool!

- Het Doe ff Gezond team feliciteert juf Reina Mensen van de Prinses Julianaschool en de leerlingen van haar groep 5b: zij hebben een Super-Smaakfeest gewonnen met hun inzending voor de Groente en Fruit Lipdub Challenge! De lipdub van deze klas is vrolijk en energiek met veel bewegen plus een hoofdrol voor groenten en fruit.

Gezonde Sportkantines in Dordrecht

- Onlangs zijn er 10 Dordtse Sportpromotoren opgeleid tot Gezonde Sportkantine Adviseurs.

Groente & Fruit Challenge

- Eet jij elke dag groente & fruit? Maak met je klas een lipdub en win een Super Smaakfeest! Doe ff Gezond daagt jullie uit! Maak met de klas een lipdub op 'Groente & Fruit' en plaats het filmpje op de Facebook pagina van Doe ff Gezond.

Doe ff Gezond gaat nog meer inzetten op gezonde voeding

- Sinds de start van het project Doe ff Gezond in 2011 in Dordrecht-West, is het percentage overgewicht onder kinderen met ruim 17% afgenomen. In 2015 had 34% van de kinderen overgewicht, in 2011 was dat nog bijna 42%.

Social Media

Partners