» Home » Nieuws » Pagina » 3

Nieuws

Elke dag fruit en water op de Don Bosco!

- Op vrijdag 22 april, tijdens de Koningsspelen, heeft de Don Bosco nieuw voedingsbeleid geïntroduceerd. Serge Bomius, directeur van de Don Bosco, vertelt: "De Koningsspelen zijn in onze ogen een goed moment om ons nieuwe voedingsbeleid te introduceren."

Winnaar Groente & Fruit Lipdub: 5b Prinses Julianaschool!

- Het Doe ff Gezond team feliciteert juf Reina Mensen van de Prinses Julianaschool en de leerlingen van haar groep 5b: zij hebben een Super-Smaakfeest gewonnen met hun inzending voor de Groente en Fruit Lipdub Challenge! De lipdub van deze klas is vrolijk en energiek met veel bewegen plus een hoofdrol voor groenten en fruit.

Gezonde Sportkantines in Dordrecht

- Onlangs zijn er 10 Dordtse Sportpromotoren opgeleid tot Gezonde Sportkantine Adviseurs.

Groente & Fruit Challenge

- Eet jij elke dag groente & fruit? Maak met je klas een lipdub en win een Super Smaakfeest! Doe ff Gezond daagt jullie uit! Maak met de klas een lipdub op 'Groente & Fruit' en plaats het filmpje op de Facebook pagina van Doe ff Gezond.

Doe ff Gezond gaat nog meer inzetten op gezonde voeding

- Sinds de start van het project Doe ff Gezond in 2011 in Dordrecht-West, is het percentage overgewicht onder kinderen met ruim 17% afgenomen. In 2015 had 34% van de kinderen overgewicht, in 2011 was dat nog bijna 42%.

LEFF diplomafeest

- Alweer de derde LEFF- cursus in Dordrecht zit er op! Wederom een fantastische groep met kinderen en hun ouders enthousiast en bewust kunnen maken over een gezonde leefstijl. De boodschap die wij willen meegeven is vooral zo doorgaan. Stiekem is het natuurlijk niet helemaal het einde. Over drie maanden hebben wij een terugkombijeenkomst ingepland.

Hier ben ik trots op!

- Het einde is in zicht voor de 'Slimme Sporters'. De groep voelt zich zodanig op z`n gemak dat er van alles wordt besproken. Niet alleen algemene, maar ook persoonlijke uitdagingen worden in de groep gedeeld. Prachtig om te zien dat zomaar een groep kinderen en ouders zo naar elkaar toe kan groeien in een korte periode.

LEFF-Gozers & Girls

- De eerste LEFF-week van 2016 is een feit. Helaas misten we twee leden vanwege een griepje. Gelukkig was de groep woensdag weer helemaal compleet. Na twee weken vakantie stond er een drukke planning klaar. Er werd veel herhaald en er werd flink getest. Onder andere de quiz werd gepresenteerd door Willy. De eerste scherpe reactie op de openingsvraag van de middag "Wie wil er een Leff- gozer zijn?", werd terecht beantwoord met "huh? Leff-gozer?! Ik ben een LEFFgirl!"

LEFFgroep maakt kennis met de vereniging

- 23 december 2015 LEFF- vakantieweek Kennismaken met de vereniging Het is kerstvakantie! Dat neemt niet weg dat onze LEFFgroep stil zit. Vandaag, woensdag 23 december hebben wij iets supergaaf gedaan.

LEFF Speurtocht

- LEFF- week 7 De LEFF speurtocht Bidons met water, fruit als tussendoortje en plezier hebben in bewegen. Het gebeurt allemaal bij LEFF! Het typeert de LEFF groep waarmee Willy en ik samen mogen werken. Er wordt gelachen en er wordt geleerd. Er is zelfs een ‘slimme sporter’ die niet meer zonder zijn skates kan! Het lijkt mij in ieder geval een goede formule om het nieuwe jaar mee in te gaan.

Klaar voor de start? GO LEFF!

- 11 december 2015 LEFF- week 6 Klaar voor de start? Go LEFF! We zijn inmiddels al over de helft van onze LEFF- weken heen. De groep is op zijn gemak en er worden zowel door ouders als kinderen hele zinnige dingen gezegd! Nu al trots op de Slimme Sporters. Enige smetje op de week was dat ikzelf gevloerd was door een griepje.. Heb ik even geluk dat ik Maartje als collega heb!

Hoe word je een LEFF- speurneus?

- Hoe word je een LEFF – speurneus? LEFF- week 5 Onbegrijpelijk hoe snel de weken voorbij vliegen. Na het einde van deze week is de LEFF- groep 'Slimme Sporters' al op de helft van het programma!

Doe jij mee met SantaRun?

- 19 december 2015 is het zover! Dan vindt de 4e editie van de SantaRun Dordrecht plaats. De SantaRun is een funloop voor het goede doel van ca. 3 km dwars door het prachtige historische centrum van Dordrecht. Iedereen kan meedoen!

Suikers en vetten

- 27 november 2015 LEFF- week 4 Vetten en Suikers De man met de baard is al even in het land. De laatste weken van het jaar zijn vooral gezellig en erg druk. Het is natuurlijk ook de periode in het jaar die je samen met je familie doorbrengt met af en toe eens wat lekkers..

LEFF- WEEK 3 Doelen & beloningen

- LEFF- week 3 Doelen en beloningen De dagen worden korter, het wordt kouder. Dat betekent in sommige gevallen dat de weerstand het zwaarder te verduren krijgt. Helaas hadden een aantal van onze ‘slimme sporters’ ook een griepje onder de leden.

Social Media

Partners