» Home » Nieuws » Pagina » 4

Nieuws

LEFF diplomafeest

- Alweer de derde LEFF- cursus in Dordrecht zit er op! Wederom een fantastische groep met kinderen en hun ouders enthousiast en bewust kunnen maken over een gezonde leefstijl. De boodschap die wij willen meegeven is vooral zo doorgaan. Stiekem is het natuurlijk niet helemaal het einde. Over drie maanden hebben wij een terugkombijeenkomst ingepland.

Hier ben ik trots op!

- Het einde is in zicht voor de 'Slimme Sporters'. De groep voelt zich zodanig op z`n gemak dat er van alles wordt besproken. Niet alleen algemene, maar ook persoonlijke uitdagingen worden in de groep gedeeld. Prachtig om te zien dat zomaar een groep kinderen en ouders zo naar elkaar toe kan groeien in een korte periode.

LEFF-Gozers & Girls

- De eerste LEFF-week van 2016 is een feit. Helaas misten we twee leden vanwege een griepje. Gelukkig was de groep woensdag weer helemaal compleet. Na twee weken vakantie stond er een drukke planning klaar. Er werd veel herhaald en er werd flink getest. Onder andere de quiz werd gepresenteerd door Willy. De eerste scherpe reactie op de openingsvraag van de middag "Wie wil er een Leff- gozer zijn?", werd terecht beantwoord met "huh? Leff-gozer?! Ik ben een LEFFgirl!"

LEFFgroep maakt kennis met de vereniging

- 23 december 2015 LEFF- vakantieweek Kennismaken met de vereniging Het is kerstvakantie! Dat neemt niet weg dat onze LEFFgroep stil zit. Vandaag, woensdag 23 december hebben wij iets supergaaf gedaan.

LEFF Speurtocht

- LEFF- week 7 De LEFF speurtocht Bidons met water, fruit als tussendoortje en plezier hebben in bewegen. Het gebeurt allemaal bij LEFF! Het typeert de LEFF groep waarmee Willy en ik samen mogen werken. Er wordt gelachen en er wordt geleerd. Er is zelfs een ‘slimme sporter’ die niet meer zonder zijn skates kan! Het lijkt mij in ieder geval een goede formule om het nieuwe jaar mee in te gaan.

Klaar voor de start? GO LEFF!

- 11 december 2015 LEFF- week 6 Klaar voor de start? Go LEFF! We zijn inmiddels al over de helft van onze LEFF- weken heen. De groep is op zijn gemak en er worden zowel door ouders als kinderen hele zinnige dingen gezegd! Nu al trots op de Slimme Sporters. Enige smetje op de week was dat ikzelf gevloerd was door een griepje.. Heb ik even geluk dat ik Maartje als collega heb!

Hoe word je een LEFF- speurneus?

- Hoe word je een LEFF – speurneus? LEFF- week 5 Onbegrijpelijk hoe snel de weken voorbij vliegen. Na het einde van deze week is de LEFF- groep 'Slimme Sporters' al op de helft van het programma!

Doe jij mee met SantaRun?

- 19 december 2015 is het zover! Dan vindt de 4e editie van de SantaRun Dordrecht plaats. De SantaRun is een funloop voor het goede doel van ca. 3 km dwars door het prachtige historische centrum van Dordrecht. Iedereen kan meedoen!

Suikers en vetten

- 27 november 2015 LEFF- week 4 Vetten en Suikers De man met de baard is al even in het land. De laatste weken van het jaar zijn vooral gezellig en erg druk. Het is natuurlijk ook de periode in het jaar die je samen met je familie doorbrengt met af en toe eens wat lekkers..

LEFF- WEEK 3 Doelen & beloningen

- LEFF- week 3 Doelen en beloningen De dagen worden korter, het wordt kouder. Dat betekent in sommige gevallen dat de weerstand het zwaarder te verduren krijgt. Helaas hadden een aantal van onze ‘slimme sporters’ ook een griepje onder de leden.

LEFF- week 2 Fitter, gezonder, blijer!

- De tijd vliegt! Alweer de tweede LEFF-week is van start gegaan, waarin weer een aantal leuke leermomenten en activiteiten staan gepland. Eens zien wie er nog net zo nieuwsgierig, verlegen of enthousiast is......

Bewegende kleuters en peuters, daar word je vrolijk van!

- Dordtse sportaanbieders zien steeds jongere kinderen en hun ouders naar de verenigingen komen. En dat is op veel fronten een zeer welkome aanvulling op het ledenbestand. Hoe jonger, hoe beter, want leefstijl wordt aangeleerd in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Jong geleerd is dus absoluut oud gedaan!

LEFF moeder aan het woord

- Begin oktober ging er weer een nieuwe serie LEFF bijeenkomsten van start, een leefstijlprogramma voor kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn. Zij komen samen met hun ouders naar LEFF. Maar wat leer je daar? En hoe gaat het als je zo'n serie bijeenkomsten hebt doorlopen? Een LEFF moeder aan het woord.

Interview met Isabel van kinderdagverblijf Kindertijd

- Vorige maand kregen alle drie locaties van Bambino Kinderopvang (Coole Kikkers, Kanjers & Co. en Lieve Luitjes) en kinderdagverblijf Kindertijd een Doe ff Gezond-locatiebordje. Hoe ervaren de betrokken dit? Isabel van kinderdagverblijf Kindertijd vertelt!

Unieke Doe ff Gezond-fittesten in Dordrecht voor het vijfde jaar

- Op maandag 21 september was het zo ver; de start van de jaarlijkse Doe ff Gezond week. Meer dan 1700 Dordtse kids deden mee aan de jaarlijkse fittesten die hier onderdeel van uit maken. Alle leerlingen van de 12 Doe ff Gezond basisscholen in Dordrecht-West werden gemeten, gewogen en getest op leefstijl en motorische ontwikkeling. Dit is uniek in Nederland. En omdat het voor het vijfde jaar op rij plaatsvond werden de fittesten dit jaar extra feestelijk!

LEFF week 1

- De eerste LEFF- week (week 1) Na een succesvolle informatiebijeenkomst op maandag 26 oktober startte de derde LEFF-groep in Dordrecht op maandag 2 november in wijkcentrum de Admiraal. Na flink wat leuke gesprekken met ouders en kinderen schreven een aantal gezinnen zich meteen in!

Bewegen met Sint en Piet tijdens het Sinterklaas Beweegfeest

- Samen met Sint en Piet beleven wat er op het gebied van sport en bewegen al mogelijk is, dat kan tijdens het Sinterklaas Beweegfeest. De inmiddels zesde editie van dit beweegfeest vindt plaats op zondag 22 november in Sportcomplex Crabbehof. Deelnemen kan in de ochtend of in de middag.

Even voorstellen LEFF beweegcoach Nick

- Mijn naam is Nick Gemser en ik ben buurtsportcoach in de leeftijdscategorie 6-12 jaar in Dordrecht West. Op 12 “Doe ff Gezond” scholen verzorg ik samen met sportpromotoren en verenigingen verschillende gym- en sportlessen. Sinds dit jaar geef ik ook aan de 4-6 jarigen “Gymkriebels”. Dit zijn gymlessen voor kleuters ter voorbereiding op het bewegingsonderwijs vanaf groep 3.

Even voorstellen LEFF Coach Willy

- Hallo, mijn naam is Willy van Dijk en ik ben jeugdverpleegkundige en HBO pedagoog. Ik werk in de Jeugdgezondheidszorg van Dordrecht bij Careyn. In de Jeugdgezondheidszorg zie ik jongeren in de leeftijd van 5 - 17 jaar en hun ouders en bespreken we gezondheid, leefstijl en welzijn.

LEFF gaat weer van start!

- Maandag 2 november 2015 start er weer een club LEFF! LEFF is een gratis en leuk leefstijlprogramma voor kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn en hun ouders.

Social Media

Partners