» Home » Nieuws » Pagina » 43

Nieuws

Start Block2Block League streetsoccer

- Op zondag 5 mei, tijdens de Nationale Straatvoetbaldag, vindt op Cruyff Court Wielwijk de kick-off plaats van de vernieuwde en uitgebreide Block2Block league Streetsoccer. Waar vorig seizoen vier weken lang werd gestreden om de titel ‘Sterkste Block van Dordt’, duurt deze editie acht weken lang.

'Dordrecht drinkt water!' barst los

- Drinkwater is in Nederland overal aanwezig. Op het moment dat kinderen en jongeren dorst hebben, drinken ze echter vaak zoete dranken. Hiermee krijgen ze onbewust veel calorieën binnen, wat overgewicht kan veroorzaken. Om hieraan tegenwicht te bieden trapt Doe ff Gezond tijdens de Nationale Sportweek de campagne ‘Dordrecht drinkt water!’ af.

Gevarieerd programma in Nationale Sportweek

- Van zaterdag 20 tot en met 27 april is er weer de jaarlijkse Nationale Sportweek. Sport staat centraal en sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Ook Dordrecht heeft in deze week weer een volle sportagenda!

Kinderen aan de slag met gezonde voeding

- Een complete en gezonde driegangen maaltijd, gekookt en geserveerd door leerlingen van de Don Bosco-school. Daarmee startte op 3 april jl. de nieuwe activiteit ‘Doe ff Gezond bij KinderResto VanHarte’.

Kids al aan de bak

- SDK kinderopvanglocatie Rozemarijn is al voortvarend aan de slag met het project Smakelijke Moestuinen. De ontvangen foto's zijn daarvan het bewijs.

Spelen met water

- Water is een leuk thema om aandacht te geven tijdens de beweegmomenten. Wat dacht je van 'krabben vangen', het 'brandweerspel' of hoepels die ineens veranderd zijn in regenplassen?

Lekker lezen!

- Er bestaan heel veel (prenten)boeken die over water gaan. Leuk om de kinderen uit voor te lezen, terwijl ze water drinken. De Dordtse bibliotheek heeft wat titels op een rijtje gezet!

Creatief met water

- Met water kun je erg creatief zijn en leuke knutselwerkjes maken. Hieronder lees je enkele voorbeelden:

Doe ff Gezond bij KinderResto VanHarte

- Voor de leerlingen uit groep 7 (en 8) van de 10 Doe ff Gezond-Scholen in Dordrecht organiseren Doe ff Gezond en Resto VanHarte samen tien keer, 1 keer per maand, een KinderResto. De eerste vindt plaats op 3 april, het is dan de beurt aan leerlingen van de DonBoscoschool.

Sporten ontdekken bij het Dordtse Sportfestijn

- Dordrecht kent een groot sportaanbod voor diverse doelgroepen. Om kinderen van 4 tot en met 8 jaar én hun ouders te laten ontdekken wat er te beleven is, is er op Goede Vrijdag 29 maart van 13.30 tot 16.00 uur het Dordtse Sportfestijn.

Start Smakelijke Moestuinen

- Op 5 maart jl. ging het project Smakelijke Moestuinen officieel van start in Dordrecht. Het project, onderdeel van de Doe ff Gezond-aanpak in Dordrecht, laat kinderen op een speelse manier ervaren dat groenten er dagelijks bij horen en hoe lekker en gezond ze zijn.

Sporten bij Next Volley in jouw buurt!

- De satellietclubstatus legt volleybalvereniging Next Volley Dordrecht bepaald geen windeieren. Integendeel, de combinatie van inspanningen ‘in de wijk’ en intensivering van het jeugdbeleid zorgt voor een explosieve groei van het aantal jonge volleyballers.

Daling van overgewicht in Dordrecht-West

- De Doe ff Gezond-aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen. De resultaten van de jaarlijks terugkerende fittesten wijzen namelijk op een daling van overgewicht onder de basisschooljeugd (groep 3 t/m 8) in Dordrecht-West.

'Beste Idee Award' mee naar Dordrecht

- Op maandag 28 januari organiseerde Convenant Gezond Gewicht in Den Haag de Nationale Balans Top 2013. Ook Doe ff Gezond was aanwezig, programmaleider Angelique Nijssen verzorgde een pitch welke leidde tot een bomvolle inspiratiesessie én goede ideeën.

Support van sociale omgeving noodzakelijk

- Er zijn stappen vooruit gezet in de strijd tegen overgewicht. Dat toont de TNO Monitor 2012 in opdracht van het Convenant Gezond Gewicht aan. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht, riep bij de Nationale Balans Top in Den Haag ouders, kinderen en collega’s op elkaar te steunen om gezonder te gaan eten en meer te bewegen.

Inspiratie voor beweegrijke toekomst

- De Kriebellijn van Dordt Sport richt zich op de Dordtse 2 tot 6 jarigen en staat garant voor een brede kennismaking met de grondvormen van bewegen en verschillende sporten die in Dordrecht te beoefenen zijn. Voor de ouders is daarin een actieve rol weggelegd en plezier in (samen) bewegen staat voorop.

Ontbijtbijeenkomst voor basisschooldirecties

- Op donderdagmorgen 10 januari 2013 organiseerden we een ontbijtbijeenkomst voor directeuren en contactpersonen van de 10 Doe ff Gezond-basisscholen in Dordrecht-West. Met verschillende thema's op het programma werd het nieuwe jaar gezamenlijk afgetrapt, lees hieronder het verslag.

Beweegtip januari: dans!

- Dansen is iets waar alle kinderen binnen hun eigen mogelijkheden aan mee kunnen doen. Je kunt samen een liedje zingen en de bijbehorende bewegingen maken, maar het is net zo leuk om muziek op te zetten en kinderen hun eigen gang te laten gaan.

Start nieuwe Beweegkriebels

- De activiteit Beweegkriebels is speciaal bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa of oma willen bewegen. Op speelse wijze worden verschillende bewegingssituaties aangeboden en worden de kinderen geprikkeld te bewegen. De volgende activiteitenreeks start op 18 januari.

Wijksportclubs Dordt-West, instromen kan nog!

- Kinderen (6-12 jaar) die nog geen lid zijn van een vereniging of twijfelen over hun sportkeuze, kunnen in Dordrecht-West aansluiten bij Sportclub Krispijn, Wielwijk of Crabbehof. Al 60 kinderen zijn er actief en instromen is nog steeds mogelijk.

Handen ineen met Club Xtra NRG

- De diëtisten van Aafje en de Buurtsportcoach van Sportbedrijf Dordrecht hebben met de activiteit Club Xtra NRG de handen ineen geslagen om jeugd én hun ouders te helpen het gezonde gewicht te behouden en/of te bereiken.

Voedingstip week 50: zet een fruitschaal in het zicht

- Doe ff Gezond publiceert iedere week een nieuwe voedingstip. De tip van deze week: zet een fruitschaal met verschillende soorten fruit in het zicht. Ideaal als je trek krijgt.

Verstandig(er) snoepen met Sinterklaas

- 'Sinterklaas betekent voor veel Nederlanders smullen van pepernoten, taaitaai, chocolade en stukjes banketletter. Pakjesavond heet niet voor niets ‘het heerlijk avondje’. Eens per jaar snoepen van al dat lekkers moet kunnen, maar wel met mate. En het ene strooigoed is het andere niet.' Zo luidde de inleiding van het artikel van het Voedingscentrum, lees hieronder de rest.

(V)MBO in beweging van start

- In het programma (V)MBO in Beweging staat het aanleren en behouden van een gezonde leefstijl centraal. De activiteit is ontwikkeld door Sportbedrijf Dordrecht en GGD ZHZ en richt zich op leerlingen met overgewicht in het 1e leerjaar van het Stedelijk Dalton Lyceum en Da Vinci. Na meting in september en november gaat volgende week de tweede editie van het programma van start.

Voedingstip week 49: proeven

- Doe ff Gezond publiceert iedere week een voedingstip. De tip van deze week: hoe vaker je kind iets nieuws proeft, hoe groter de kans dat hij/zij het steeds lekkerder gaat vinden.

Beweegtip week 49: uitproberen, nadoen en herhalen

- Doe ff Gezond publiceert iedere week een beweegtip. De tip van deze week: Een peuter leert bewegen door uitproberen, nadoen en herhalen. Speel spelletje en zing liedjes daarom een paar keer achter elkaar, je peuter zal je proberen na te doen.

Bewegen met Sint en Piet, één groot feest

- Samen met Sint en Piet beleven wat er op het gebied van sport en bewegen al mogelijk is, dat kon tijdens het Sinterklaas Beweegfeest. De derde editie van dit beweegfeest vond plaats op zondag 25 november in Sportcomplex Crabbehof en telde ruim 300 deelnemende kinderen.

Voedingstip week 48: ontbijten geeft je energie en houdt je scherp

- Doe ff Gezond publiceert iedere week een nieuwe voedingstip. De tip van deze week: ontbijten geeft je energie en houdt je scherp! Smakelijk!

Beweegtip week 48: lijnen van stoepkrijt

- Doe ff Gezond publiceert iedere week een nieuwe beweegtip. De tip van deze week: maak buiten lange lijnen van verschillende kleuren stoepkrijt. Laat je kind steeds een andere kleur lijn volgen. Veel beweegplezier!

Inspirerende lunchbijeenkomst Gezond Gewicht

- Op 13 november jl. waren ruim 50 professionals te gast bij een door de GGD Zuid-Holland Zuid georganiseerde lunchbijeenkomst in Dordrecht. Tijdens de twee uur durende sessie werden de samenwerkingspartners van het GGD-programma ‘Gezond Gewicht’ bijgepraat over de ontwikkelingen binnen het regionale programma en de rol van Doe ff Gezond daarin.

Voedingstip week 47: kleinere happen

- Mensen die kleinere happen nemen, eten veel minder dan mensen die met grote happen eten

Beweegtip week 47: bewegend speelgoed

- Geef een baby bewegend speelgoed waar hij achteraan kan kruipen, zoals een zacht bal met een belletje erin.

Water is gezond!

- Water drinken wordt weer heel gewoon. Met de aanpak DrinkWater maakt JOGG water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk. Ook in Dordrecht gaan we voorjaar 2013 vanuit Doe ff Gezond met het thema water aan de slag.

Kom ook naar het Sinterklaas Beweegfeest

- Willen jullie samen met Sint en Piet ervaren wat er op het gebied van sport en bewegen mogelijk is? Kom dan op zondag 25 november van 10.30 – 12.00 uur of van 13.30 – 15.00 uur naar het Sinterklaas Beweegfeest in Sportcomplex Crabbehof.

BeweegABC levert een schat aan informatie op

- Bij de fittesten, die in september plaatsvonden, maakte Doe ff Gezond gebruik van het BeweegABC. Vereniging Sport en Gemeenten was aanwezig tijdens de eerste fittesten en bracht verslag uit in haar vaktijdschrift dat ontwikkelingen en achtergronden in de lokale sport- en beweegsector beschrijft. Leest u mee?

Het vervolg op de Doe ff Gezond fittest

- Onlangs hebben 1300 leerlingen van tien Dordtse basisscholen een fittest afgelegd. De test voorziet in basisgegevens die laten zien hoe de leefstijl en de gezondheid van het kind zich ontwikkelen. De gegevens zijn inmiddels verwerkt, lees hieronder meer over het vervolg.

Cursus Beweegkriebels

- Als onderdeel van de Doe ff Gezond aanpak biedt Sportbedrijf Dordrecht de cursus Beweegkriebels. Tijdens de cursus leer je hoe je een speels beweegaanbod kunt aanbieden, afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Creatief aan de slag met water

- Water drinken is gezond en daarom stimuleert Doe ff Gezond het nuttigen ervan. Doe ff Gezond daagt Dordtse peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisonderwijs groep 1 en 2 uit om op een creatieve manier met het thema water aan de slag te gaan.

Geslaagd mini-congres Gezonde Start

- Woendagmiddag 12 september vond het minicongres Gezonde Start plaats. Ongeveer 35 aanwezigen werkzaam op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de groepen 1 en 2 van de basisscholen werden meegenomen in de wereld van gezond eten en bewegen voor de allerjongsten van 0-6 jaar.

Dordts waterliedje

- 'Water is Gezond', dat is de titel van het waterliedje dat vanmiddag werd gelanceerd tijdens het mini-congres Gezonde Start.

Startschot Themaweek Gezonde Start

- Vandaag gaf wethouder Rinette Reynvaan het officiële startsein voor de Themaweek Gezonde Start. Ze was hiertoe aanwezig bij de fittesten voor leerlingen van de Doe ff Gezond scholen en nam het startschotpistool ter hand.

Ontbijten; gezonde start van de dag!

- ‘Een goed ontbijt is belangrijk voor een goed begin van de dag. Een ontbijt in de maag brengt de spijsvertering op gang en zorgt ervoor dat we belangrijke voedingsstoffen binnen krijgen. Dus niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is het belangrijk’, zo omschrijft Aafje.

Gezonde start centraal in Dordrecht-West

- Van 10 tot en met 14 september 2012 is er de themaweek Gezonde Start. Op verschillende locaties in Dordrecht-West wordt gedurende deze week stilgestaan bij een gezonde start.

Wandelwagenroutes

- Veel ouders van jonge kinderen willen best wat vaker naar buiten met hun kinderen. Maar dan moet het wel veilig zijn en de mogelijkheid bieden om af en toe even te rusten op een bankje of de kids lekker te laten ravotten in een speeltuintje. Team Doe ff Gezond heeft speciaal voor deze doelgroep vier (!) wandelwagenroutes ontwikkeld.

Primeur in Crabbehof

- In Crabbehof werd vanmiddag het eerste openbare watertappunt in Dordrecht geopend.

Start sportprogramma's

- Binnen Doe ff Gezond is Sportbedrijf Dordrecht verantwoordelijk voor een rijke mix aan sport- en beweegactiviteiten. Deze activiteiten vinden plaats onder en na school en dragen bij aan een gezonde leefstijl.

Ochtendgymnastiek, doe mee!

- Na een gezond ontbijt kan het geen kwaad om de dag met een beetje beweging te starten. Dat maakt het lichaam als het ware wakker! Dansjuf Janneke van OKK Dordrecht heeft een les ochtendgymnastiek voor jullie op film gezet zodat jullie het samen met de kinderen kunnen nadoen!

Mini-congres

- Op woensdag 12 september vindt het mini-congres ‘gezonde start’ plaats. Van 12.15 tot 16.30 uur op Sportcomplex Crabbehof. Deze middag is speciaal voor professionals die werken met 0-6 jarigen.

Doe ff Gezond bij Dordt Olympics

- Met de Dordt Olympics bracht Sportbedrijf Dordrecht op 21 en 22 juni een stukje Londen naar Dordrecht. Verdeeld over beide dagen konden 1.000 basisschoolleerlingen (groep 6 en 7) ervaren wat het betekent om mee te doen aan de Olympische Spelen.

Doe ff Gezond bij Avond4daagse

- Van 5 tot en met 8 juni werd in Dordrecht de Jeugd Avondvierdaagse 2012 gehouden. Deze editie telde wel 4.500 deelnemers. Doe ff Gezond was op 5 juni aanwezig bij de start om deelnemers en hun ouders aan te moedigen bij hun gezonde stap! Kinderen ontvingen een stappenteller en ouders een flyer met daarin gezonde suggesties voor beloning van de sportieve prestatie.

Startconferentie Doe ff Gezond

- Met haar startconferentie ging Doe ff Gezond op 4 juni jl. officieel van start. Tijdens een afwisselend middagprogramma maakten 100 genodigden nader kennis met het integrale gezondheidsprogramma. Deze middag gold tevens als officiële start van de gemeente Dordrecht als JOGG-gemeente.

Albert Heijn, Evides, Nutricia en Optisport zetten zich in voor gezonde leefstijl Dordtse jeugd

- Albert Heijn Van der Poel, Evides, Nutricia en Optisport gaan zich de komende jaren inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren in Dordrecht-West gemeengoed te maken.

Social Media

Partners