» Home » Nieuws » Pagina » 5

Nieuws

Klaar voor de start? GO LEFF!

- 11 december 2015 LEFF- week 6 Klaar voor de start? Go LEFF! We zijn inmiddels al over de helft van onze LEFF- weken heen. De groep is op zijn gemak en er worden zowel door ouders als kinderen hele zinnige dingen gezegd! Nu al trots op de Slimme Sporters. Enige smetje op de week was dat ikzelf gevloerd was door een griepje.. Heb ik even geluk dat ik Maartje als collega heb!

Hoe word je een LEFF- speurneus?

- Hoe word je een LEFF – speurneus? LEFF- week 5 Onbegrijpelijk hoe snel de weken voorbij vliegen. Na het einde van deze week is de LEFF- groep 'Slimme Sporters' al op de helft van het programma!

Doe jij mee met SantaRun?

- 19 december 2015 is het zover! Dan vindt de 4e editie van de SantaRun Dordrecht plaats. De SantaRun is een funloop voor het goede doel van ca. 3 km dwars door het prachtige historische centrum van Dordrecht. Iedereen kan meedoen!

Suikers en vetten

- 27 november 2015 LEFF- week 4 Vetten en Suikers De man met de baard is al even in het land. De laatste weken van het jaar zijn vooral gezellig en erg druk. Het is natuurlijk ook de periode in het jaar die je samen met je familie doorbrengt met af en toe eens wat lekkers..

LEFF- WEEK 3 Doelen & beloningen

- LEFF- week 3 Doelen en beloningen De dagen worden korter, het wordt kouder. Dat betekent in sommige gevallen dat de weerstand het zwaarder te verduren krijgt. Helaas hadden een aantal van onze ‘slimme sporters’ ook een griepje onder de leden.

LEFF- week 2 Fitter, gezonder, blijer!

- De tijd vliegt! Alweer de tweede LEFF-week is van start gegaan, waarin weer een aantal leuke leermomenten en activiteiten staan gepland. Eens zien wie er nog net zo nieuwsgierig, verlegen of enthousiast is......

Bewegende kleuters en peuters, daar word je vrolijk van!

- Dordtse sportaanbieders zien steeds jongere kinderen en hun ouders naar de verenigingen komen. En dat is op veel fronten een zeer welkome aanvulling op het ledenbestand. Hoe jonger, hoe beter, want leefstijl wordt aangeleerd in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Jong geleerd is dus absoluut oud gedaan!

LEFF moeder aan het woord

- Begin oktober ging er weer een nieuwe serie LEFF bijeenkomsten van start, een leefstijlprogramma voor kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn. Zij komen samen met hun ouders naar LEFF. Maar wat leer je daar? En hoe gaat het als je zo'n serie bijeenkomsten hebt doorlopen? Een LEFF moeder aan het woord.

Interview met Isabel van kinderdagverblijf Kindertijd

- Vorige maand kregen alle drie locaties van Bambino Kinderopvang (Coole Kikkers, Kanjers & Co. en Lieve Luitjes) en kinderdagverblijf Kindertijd een Doe ff Gezond-locatiebordje. Hoe ervaren de betrokken dit? Isabel van kinderdagverblijf Kindertijd vertelt!

Unieke Doe ff Gezond-fittesten in Dordrecht voor het vijfde jaar

- Op maandag 21 september was het zo ver; de start van de jaarlijkse Doe ff Gezond week. Meer dan 1700 Dordtse kids deden mee aan de jaarlijkse fittesten die hier onderdeel van uit maken. Alle leerlingen van de 12 Doe ff Gezond basisscholen in Dordrecht-West werden gemeten, gewogen en getest op leefstijl en motorische ontwikkeling. Dit is uniek in Nederland. En omdat het voor het vijfde jaar op rij plaatsvond werden de fittesten dit jaar extra feestelijk!

LEFF week 1

- De eerste LEFF- week (week 1) Na een succesvolle informatiebijeenkomst op maandag 26 oktober startte de derde LEFF-groep in Dordrecht op maandag 2 november in wijkcentrum de Admiraal. Na flink wat leuke gesprekken met ouders en kinderen schreven een aantal gezinnen zich meteen in!

Bewegen met Sint en Piet tijdens het Sinterklaas Beweegfeest

- Samen met Sint en Piet beleven wat er op het gebied van sport en bewegen al mogelijk is, dat kan tijdens het Sinterklaas Beweegfeest. De inmiddels zesde editie van dit beweegfeest vindt plaats op zondag 22 november in Sportcomplex Crabbehof. Deelnemen kan in de ochtend of in de middag.

Even voorstellen LEFF beweegcoach Nick

- Mijn naam is Nick Gemser en ik ben buurtsportcoach in de leeftijdscategorie 6-12 jaar in Dordrecht West. Op 12 “Doe ff Gezond” scholen verzorg ik samen met sportpromotoren en verenigingen verschillende gym- en sportlessen. Sinds dit jaar geef ik ook aan de 4-6 jarigen “Gymkriebels”. Dit zijn gymlessen voor kleuters ter voorbereiding op het bewegingsonderwijs vanaf groep 3.

Even voorstellen LEFF Coach Willy

- Hallo, mijn naam is Willy van Dijk en ik ben jeugdverpleegkundige en HBO pedagoog. Ik werk in de Jeugdgezondheidszorg van Dordrecht bij Careyn. In de Jeugdgezondheidszorg zie ik jongeren in de leeftijd van 5 - 17 jaar en hun ouders en bespreken we gezondheid, leefstijl en welzijn.

LEFF gaat weer van start!

- Maandag 2 november 2015 start er weer een club LEFF! LEFF is een gratis en leuk leefstijlprogramma voor kinderen van 7 tot 13 jaar die boven een gezond gewicht zijn en hun ouders.

Vier locatiebordjes uitgereikt!

- Afgelopen week kregen alle drie de locaties van Bambino Kinderopvang (Coole Kikkers, Kanjers & Co. en Lieve Luitjes) en kinderdagverblijf Kindertijd een Doe ff Gezond-locatiebordje. Tijdens deze feestelijke uitreiking werd er ook een kleine verrassing uitgedeeld aan de kindjes.

Unieke Doe ff Gezond-fittesten in Dordrecht voor het vijfde jaar

- Op maandag 21 september gaat de Doe ff Gezond week van start in Dordrecht. De jaarlijkse fittesten, die hier onderdeel van uit maken, vinden dit jaar voor de vijfde keer plaats! In de testweek, van 21 tot en met 25 september, worden alle leerlingen van de 12 Doe ff Gezond basisscholen in Dordrecht-West gemeten, gewogen en getest op leefstijl en motorische ontwikkeling. Dit is uniek in Nederland.

Bestuur Jongeren Op Gezond Gewicht op bezoek bij Doe ff Gezond

- Het bestuur van Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht bracht op 3 september een werkbezoek aan JOGG-gemeente Dordrecht. Zij kregen een kijkje in de keuken van de lokale JOGG-aanpak Doe ff Gezond en hoorden meer over reeds behaalde resultaten. Tijdens dit bezoek werd ook de pledge Alles is Gezondheid… van het Nationaal Programma Preventie ondertekend namens alle partners van Jongeren Op Gezond Gewicht.

Dordtse jeugd op en via school aan het sporten

- In schooljaar 2015-2016 staat Sport op verschillende manieren op het programma binnen het Dordtse Onderwijs. Het merendeel van de Dordtse jeugd komt zo op of via school in aanraking met sport en bewegen.

De buurtsportcoaches en sportpromotoren zijn er klaar voor

- Vijftien buurtsportcoaches en sportpromotoren zullen tijdens sportseizoen 2015-2016 de Dordtse jeugd motiveren en inspireren om te gaan sporten. Vol vuur begonnen zij op 24 augustus aan hun missie. Kinderen zo jong mogelijk aan het sporten krijgen, maar bovenal kinderen kennis laten maken met sport en ze laten ervaren hoe leuk dat is.

Afsluiting LEFF bij Resto van Harte

- Woensdag 17 juli was het zover. Om 15.00u hadden we afgesproken bij Resto van Harte om in de professionele keuken samen met een kok een gezond 3 gangen diner te bereiden. Voor we hiermee begonnen hebben de kinderen nog groente geproefd en uitleg gekregen over de regels in de keuken. Nadat de kinderen aan de slag gingen zijn de moeders aan de slag gegaan met opschrijven waarom ze trots zijn op hun zoon of dochter. En trots zijn ze!! Super trots!

de Doe ff Gezond diëtist

- Een belangrijke schakel om de Dordtse jeugd naar een gezonde leefstijl te bewegen is de Doe ff Gezond-diëtist. Iedere locatie in Dordrecht West kan hiervan gebruik maken. Zowel voor individueel advies als groepsbegeleiding voor kinderen. Maar ook voor bijvoorbeeld ouders, groepsleerkrachten en overblijfhulpen.

Succesvolle start samenwerking R-newt en Doe ff Gezond

- Zet een groep moeilijk bereikbare jongeren bij elkaar die graag sport, maar over eten nog niet zo veel weet. Hoe leer je die jongeren meer over gezond eten? Andy Han, voormalig professioneel bodybuilder, weet hoe! In april verzorgde hij 4 avonden voor een groep jongerenwerkers, rolmodellen én jongeren uit Dordrecht West om het belang van gezond eten en bewegen onder de aandacht te brengen.

Een kraanwaterles voor de groepen 6-7-8

- In 2013 hebben de (meeste) Doe ff Gezond scholen mee gedaan aan de Doe ff Gezond Drinkwater campagne. Deze campagne bleek een groot succes: scholen, kinderen en ouders zijn enthousiast over water drinken. Uit de Doe ff Gezond schoolfactsheets bleek dat na de Drinkwatercampagne kinderen op de Doe ff Gezond scholen meer water dronken en minder zoete dranken dan vóór de campagne!

Buurtsportcoaches geven ruimte aan beweging

- Eén van de vele partners van Doe ff Gezond is het Sportbedrijf Dordrecht. Vanaf het eerste uur haakt het sportbeleid in op het doel van Doe ff Gezond; ‘een gezonde leefstijl’. Een logisch partnership. Want dagelijks voldoende bewegen hoort immers bij een gezonde leefstijl. Om meer Dordtenaren aan het bewegen te krijgen én te houden zet het sportbedrijf onder ander de Buurtsportcoaches in.

Social Media

Partners