» Home » Nieuws » Pagina » 50

Nieuws

Het vervolg op de Doe ff Gezond fittest

- Onlangs hebben 1300 leerlingen van tien Dordtse basisscholen een fittest afgelegd. De test voorziet in basisgegevens die laten zien hoe de leefstijl en de gezondheid van het kind zich ontwikkelen. De gegevens zijn inmiddels verwerkt, lees hieronder meer over het vervolg.

Cursus Beweegkriebels

- Als onderdeel van de Doe ff Gezond aanpak biedt Sportbedrijf Dordrecht de cursus Beweegkriebels. Tijdens de cursus leer je hoe je een speels beweegaanbod kunt aanbieden, afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Creatief aan de slag met water

- Water drinken is gezond en daarom stimuleert Doe ff Gezond het nuttigen ervan. Doe ff Gezond daagt Dordtse peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisonderwijs groep 1 en 2 uit om op een creatieve manier met het thema water aan de slag te gaan.

Geslaagd mini-congres Gezonde Start

- Woendagmiddag 12 september vond het minicongres Gezonde Start plaats. Ongeveer 35 aanwezigen werkzaam op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de groepen 1 en 2 van de basisscholen werden meegenomen in de wereld van gezond eten en bewegen voor de allerjongsten van 0-6 jaar.

Dordts waterliedje

- 'Water is Gezond', dat is de titel van het waterliedje dat vanmiddag werd gelanceerd tijdens het mini-congres Gezonde Start.

Startschot Themaweek Gezonde Start

- Vandaag gaf wethouder Rinette Reynvaan het officiële startsein voor de Themaweek Gezonde Start. Ze was hiertoe aanwezig bij de fittesten voor leerlingen van de Doe ff Gezond scholen en nam het startschotpistool ter hand.

Ontbijten; gezonde start van de dag!

- ‘Een goed ontbijt is belangrijk voor een goed begin van de dag. Een ontbijt in de maag brengt de spijsvertering op gang en zorgt ervoor dat we belangrijke voedingsstoffen binnen krijgen. Dus niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is het belangrijk’, zo omschrijft Aafje.

Gezonde start centraal in Dordrecht-West

- Van 10 tot en met 14 september 2012 is er de themaweek Gezonde Start. Op verschillende locaties in Dordrecht-West wordt gedurende deze week stilgestaan bij een gezonde start.

Wandelwagenroutes

- Veel ouders van jonge kinderen willen best wat vaker naar buiten met hun kinderen. Maar dan moet het wel veilig zijn en de mogelijkheid bieden om af en toe even te rusten op een bankje of de kids lekker te laten ravotten in een speeltuintje. Team Doe ff Gezond heeft speciaal voor deze doelgroep vier (!) wandelwagenroutes ontwikkeld.

Primeur in Crabbehof

- In Crabbehof werd vanmiddag het eerste openbare watertappunt in Dordrecht geopend.

Start sportprogramma's

- Binnen Doe ff Gezond is Sportbedrijf Dordrecht verantwoordelijk voor een rijke mix aan sport- en beweegactiviteiten. Deze activiteiten vinden plaats onder en na school en dragen bij aan een gezonde leefstijl.

Ochtendgymnastiek, doe mee!

- Na een gezond ontbijt kan het geen kwaad om de dag met een beetje beweging te starten. Dat maakt het lichaam als het ware wakker! Dansjuf Janneke van OKK Dordrecht heeft een les ochtendgymnastiek voor jullie op film gezet zodat jullie het samen met de kinderen kunnen nadoen!

Mini-congres

- Op woensdag 12 september vindt het mini-congres ‘gezonde start’ plaats. Van 12.15 tot 16.30 uur op Sportcomplex Crabbehof. Deze middag is speciaal voor professionals die werken met 0-6 jarigen.

Doe ff Gezond bij Dordt Olympics

- Met de Dordt Olympics bracht Sportbedrijf Dordrecht op 21 en 22 juni een stukje Londen naar Dordrecht. Verdeeld over beide dagen konden 1.000 basisschoolleerlingen (groep 6 en 7) ervaren wat het betekent om mee te doen aan de Olympische Spelen.

Doe ff Gezond bij Avond4daagse

- Van 5 tot en met 8 juni werd in Dordrecht de Jeugd Avondvierdaagse 2012 gehouden. Deze editie telde wel 4.500 deelnemers. Doe ff Gezond was op 5 juni aanwezig bij de start om deelnemers en hun ouders aan te moedigen bij hun gezonde stap! Kinderen ontvingen een stappenteller en ouders een flyer met daarin gezonde suggesties voor beloning van de sportieve prestatie.

Startconferentie Doe ff Gezond

- Met haar startconferentie ging Doe ff Gezond op 4 juni jl. officieel van start. Tijdens een afwisselend middagprogramma maakten 100 genodigden nader kennis met het integrale gezondheidsprogramma. Deze middag gold tevens als officiële start van de gemeente Dordrecht als JOGG-gemeente.

Albert Heijn, Evides, Nutricia en Optisport zetten zich in voor gezonde leefstijl Dordtse jeugd

- Albert Heijn Van der Poel, Evides, Nutricia en Optisport gaan zich de komende jaren inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren in Dordrecht-West gemeengoed te maken.

Social Media

Partners