Gezonde buurt

In sommige buurten van Dordrecht zijn extra interventies harder nodig dan in andere buurten. De focus van Doe ff Gezond ligt vooral op buurten waar de meeste gezondheidswinst te behalen valt. Dit zijn in de praktijk vaak buurten waarin gezinnen wonen met een lagere sociaaleconomische positie.

Met de pilot ‘Uitblinkers‘ (samen met Dordt Sport) gaan we nog verder dan wat we in de afgelopen jaren al op scholen en kinderopvang hebben bereikt. Want ook al zijn de resultaten in de afgelopen jaren positief gebleken, we zijn er nog niet. We zullen extra op diverse gezondheidsthema's inzetten door een sportcoach en schooldiëtiste aan het team toe te voegen. En uiteraard monitoren we dit ook. Scholen en opvanginstellingen die hieraan mee doen zijn ook echt de uitblinkers van de stad, omdat ze op gezondheidsvlak meer bieden aan de kinderen. Hier zullen we dan ook de nodige zichtbaarheid aan geven. Samen gaan we nog een stapje verder en maken we de gezonde leeromgeving de norm.

Samen gaan we voor fittere kinderen, betere leerprestaties en een gezondere toekomst!

Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 166
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl