Bewegen

Doe ff gezond wil van genoeg bewegen weer de normaalste zaak van de wereld te maken. Met elkaar kunnen we meer kinderen laten bewegen en sporten. We geven advies en helpen scholen en opvanglocaties een beleid rondom bewegen in te voeren. Hiervoor werken we met DordtSport samen. We stimuleren dat bewegen aantrekkelijk wordt gemaakt door goede voorzieningen zoals uitdagende speel- en schoolpleinen en veilige fietspaden. Ook zijn we partner van Toppie, om ouders te stimuleren om naar buiten te komen middels activiteiten. En, dankzij de praatplaten die we met JongJGZ hebben ontwikkeld kunnen we ouders in dordrecht goed informeren.

Bewegen is leuk en gezond en heeft allerlei positieve effecten. Zo is het belangrijk voor de motoriek en houding van kinderen. Daar hebben ze hun hele leven profijt van. Ook is het goed als kinderen veel buiten spelen. De frisse lucht doet ze goed, ze krijgen vitamine D van het zonlicht, maar ze leren ook ontdekken en ontwikkelen hun sociale vaardigheden in contact met andere kinderen. Samen kunnen we de omgeving gezonder maken door bewegen te stimuleren. Doe ff Gezond helpt jullie graag mee! Neem gerust contact met ons op!

Voor scholen en opvanglocaties heeft Doe ff Gezond een gezonde school- en kinderopvangadviseur in het team die graag op maat advies geven. Neem gerust contact met ons op! Om alvast wat inspiratie op te doen staan hier alvast wat tips: bewegen op school/opvang

Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 166
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl