bewegen op school/opvang

Beweeg je mee?

Daily mile

Een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Elke dag 15 minuten rennen met de klas. Het kost niets en de impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

Download

Smartbreaks

Slimme beweegtussendoortjes voor in de klas, gestuurd door een filmpje of animatie op het smartboard. Ze zijn inzetbaar met verschillende doeleinden en de oefeningen vergen geen voorbereidingstijd of extra materiaal. Het enige wat jij nog hoeft te doen is op de Play knop drukken.

Download

Pauze-plein-sport

In plaats van 'gewoon' buitenspelen, is het ook mogelijk om kinderen motorisch uit te dagen. Geef de bovenbouw deze leuke uitdaging of betrek een buurtsportcoach. Of train de medewerkers!

Vraag aan

Bewegend leren

Spelen, bewegen en tegelijkertijd een hoop nieuwe dingen leren. Meer bewegen zorgt dat kinderen lekker in hun vel zitten en van jongs af aan een gezondere leefstijl ontwikkelen. Daarnaast komt er uit onderzoek dat er een betere samenhang tussen de hersenhelften ontstaat en informatie daardoor beter wordt opgeslagen. Scholen die een certificaat ‘BuitenWijzer’ verdienen, geven buitenlessen en bewegend leren een prominente plek in het dagelijkse lesprogramma. Voor kinderen is het een extra motivator en zij beleven er veel plezier aan.

Buitenwijzer.nl

Informatie / Documenten

Voorbeeldbrief aan ouders

Willen jullie als school ook meer bewegen? Gebruik dan deze voorbeeldbrief om ouders te informeren!

Download

Dordt Sport: Alle sportaanbieders op een rij

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen goed weten waarom sport en bewegen goed voor je is, maar tussen weten en doen ligt een diepe kloof. Met deze website staan alle mogelijkheden binnen Dordrecht op een rij. Adviseer en help ouders in het maken van een passende keuze voor hun kind.

Lees meer

Inspiratiecursus motorische ontwikkeling kinderen 2-4 jaar

Een goede motorische ontwikkeling is de basis voor een lichamelijke en geestelijke gezondheid op latere leeftijd. Daarom starten Doe ff gezond & Dordt Sport nu de 'Inspiratiecursus motorische ontwikkeling kinderen 2-4 jaar' voor Pedagogisch Medewerkers in Dordrecht. Succes voor nu en in de toekomst!

Lees meer
Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 166
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl