gezond eten op school/opvang

Eet je mee?

Smaaklessen

'Smaaklessen' is hét lesprogramma over eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen kinderen hun eten. Er zijn ook speciale Smaakmissies en een draaiboek voor een heus Smaakfeest. Lees er meer over en download lesmateriaal op 

smaaklessen.nl

Ik eet het beter

De interactieve lesprogramma’s van 'Ik eet het beter' maken leerlingen op een speelse manier bewust van wat ze dagelijks eten en drinken. Een gezonde leefstijl wordt vanzelf leuk, op school maar ook daarbuiten!

ikeethetbeter.nl

EU Schoolfruit

Op deze website kun je meer lezen over de subsidie van schoolfruit en je vindt er ook veel lesmateriaal.

euschoolfruit.nl

Nationaal schoolontbijt

Ontbijten is een goede start van de dag. Het jaarlijks Nationaal Schoolontbijt brengt dat onder de aandacht. Op deze website vind je meer informatie en lesmateriaal.

schoolontbijt.nl

GrowWizzKid

GrowWizzKid is een lesmethode die kinderen leert over voedselvaardigheid. Aan de hand van kweken van gewassen in een modern binnenteeltsysteem leren leerlingen over o.a. herkomst van voeding, gezonde leefstijl, techniek, natuur en duurzaamheid.

Gezond trakteren?

Kinderen krijgen tegenwoordig ongemerkt veel suiker binnen en er zijn steeds meer voorstanders voor gezonde traktaties. Die kunnen namelijk ook leuk en lekker zijn! Wij geven je tips. Heb je ons traktatiebord al?

Lees meer

Informatie / Documenten

Voorbeeldbrief aan ouders

Willen jullie als school ook over op gezonde voeding en traktaties? Gebruik dan deze voorbeeldbrief om ouders te informeren!

Download

Jong leren eten voor de basisschool

Informatie over activiteiten en lesideeën voor gezonde en duurzame voeding.

Meer lezen

Groen Gelinkt

Met GroenGelinkt zoek én vind je inspirerende leermaterialen, gastlessen en workshops over natuur, milieu en duurzaamheid én over voeding.

Meer lezen

Tips voor het opzetten van een moestuin

Begin een moestuin samen met Moesie de MoestuinCoach.

Meer lezen

Moestuinmaterialen

Gratis moestuinmaterialen van IVN.

Meer lezen

Eten meegeven naar de basisschool

Het Voedingscentrum geeft volop tips voor originele pauzehappen en lunches op school.

Meer lezen
Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 166
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl