Trakteren

Wie jarig is mag trakteren! Maar kinderen krijgen tegenwoordig ongemerkt veel suiker binnen. Er zijn daarom steeds meer voorstanders van gezonde traktaties. Die zijn namelijk ook leuk en lekker! Het kan ook helpen om af te spreken iets kleins of maar één item te trakteren. Hieronder enkele ideeën voor gezonde traktaties:

Voorbeeldbrief aan ouders

Willen jullie als opvanglocatie of school ook over op gezonde traktaties? Gebruik dan deze voorbeeldbrief om ouders te informeren!

Download

Traktatiebord van Doe ff Gezond

Om gezond trakteren te ondersteunen, hebben wij een traktatiepakket ontwikkeld. Dit bestaat uit een magneetbord waarop leuke en gezonde traktatierecepten kunnen worden gedeeld. Ouders ontvangen twee weken voor de verjaardag van hun kind een ansichtkaart met de spelregels. Hiermee willen wij het voor ouders makkelijker maken om van gezond trakteren een feestje te maken. Mocht je dit gezonde traktatiebord willen bestellen als school of opvang, neem dan contact met ons op. 

Contact

Traktatietips van het Voedingscentrum
voor kinderen van 1-3 jaar

Lees meer

Traktatietips van het Voedingscentrum
voor kinderen van 4-13 jaar.

Lees meer

Meer tips voor gezond trakteren, volg ons op facebook/doeffgezond

Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 166
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl