» Home » Over Doe ff Gezond!

Over Doe ff Gezond!

Doe ff Gezond beweegt de Dordtse jeugd naar een gezonde leefstijl


Spin in het web
Overgewicht is in Nederland een groeiend probleem. Dordrecht is daar helaas geen uitzondering op. In Dordrecht-West kampt ruim 1 op de 3 kinderen met (ernstig) overgewicht. Om de Dordtse jeugd op een gezond gewicht te krijgen is het programma Doe ff Gezond gestart. Dienst Gezondheid & Jeugd en Sportbedrijf Dordrecht zijn, namens de gemeente Dordrecht, de initiatiefnemers van Doe ff Gezond. In juni 2012 was de officiële start van Doe ff Gezond. Lees hier het artikel over de startconferentie.

Doe ff Gezond kiest in haar aanpak voor JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Dit houdt in dat zij er met een meerjarige aanpak voor wil zorgen dat iedereen in de wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Doe ff Gezond is daarbij de spin in het web tussen jongeren, ouders, gezondheidsprofessionals, scholen, sportverenigingen en bedrijven. 

Focus op kinderen en jongeren
Doe ff Gezond richt zich de komende vier jaar op kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar wonend in Dordrecht West, maar ook op de belangrijkste beïnvloeders van de kinderen en jongeren, zoals ouders, verzorgers en professionals.

Wat doet Doe ff Gezond allemaal in Dordrecht?
Doe ff gezond organiseert een breed scala aan activiteiten gericht op voeding en bewegen. Bekijk de activiteitenagenda voor de actuele activiteiten.

Weten wat er zoal gerealiseerd is met Doe ff Gezond? Check dan de factsheet 2011 - 2015!

 

Digitale nieuwsbrief

U kunt ook meer over Doe ff Gezond lezen in de nieuwsbrief ‘FF wat Nieuws’, deze verschijnt vier keer per jaar. Abonneren op de nieuwsbrief kan hier

Archief:
FF Wat Nieuws - november 2015
FF Wat Nieuws - juni 2015
FF Wat Nieuws - februari 2015
FF Wat Nieuws - november 2014
FF Wat Nieuws - juni 2014
FF Wat Nieuws - maart 2014
FF Wat Nieuws - december 2013
FF Wat Nieuws - juni 2013
FF Wat Nieuws - oktober 2012
FF Wat Nieuws - juni 2012

 

Partner worden?

Om de Dordtse jeugd te stimuleren op een gezonde leefstijl over te gaan, moet niet alleen de jeugd, maar iedere partij in Dordrecht-West in beweging komen. Letterlijk en figuurlijk!

Doe ff Gezond beseft dat haar inspanningen slechts succesvol zijn als opvoedadviseurs, diëtisten, scholen, sportverenigingen, welzijnsorganisaties, jeugdgezondheidszorg, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Dordrecht samenwerken. Ook lokale ondernemers en bedrijven worden in deze gemeenschappelijke aanpak niet vergeten.

Heeft uw organisatie of bedrijf interesse om partner te worden van Doe ff Gezond? Neem dan contact met ons op via info@doeffgezond.nl. 

 

 

Contact

Don't fill in this field:

Doe ff Gezond
Postbus 8
3300 AA Dordrecht

T 078-7708212

Social Media

Partners