Gezonde stad

Doe ff Gezond streeft naar een Dordtse samenleving waarin alle kinderen wonen, leren en recreëren in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Een stad waar de gezonde keus de meest voor de hand liggende en meest aantrekkelijke keus is. Een stad waar een gezond BMI, gezond eten en lekker bewegen de norm is. Dit kan alleen worden gerealiseerd door stadsbreed in te zetten op structurele veranderingen. Veranderingen die dag in, dag uit het verschil gaan maken.

Een kind beweegt zich op stedelijk niveau in verschillende omgevingen waarin kansen liggen voor beïnvloeding; de leer-, speel-, sport- en recreatieomgeving. De aanpak van Doe ff Gezond zet in op elk van deze omgevingen.

Samen dragen wij bij aan een gezonde omgeving

Jongeren op Gezond Gewicht over een gezonde omgeving.

Ga je iets organiseren met kinderen?

Organiseer je een activiteit voor de wijk of in de stad? Kijk dan een naar onze tips om de gezonde keus makkelijk te maken.

Download

Gezonde school

Gezonde leerlingen presteren beter. Deze aanpak helpt scholen om integraal en duurzaam aan de slag te gaan met o.a. gezonde voeding, sport en bewegen. Doe ff Gezond kan scholen hierbij ondersteunen. Download onze Doe ff Gezond brochure of kijk voor meer informatie op

gezondeschool.nl

Gezonde sportkantine

Team:Fit zet zich in voor gezondere sportkantines. Ontdek hoe makkelijk en lekker het is en ga ervoor met zijn allen.

teamfit.nl

Gezonde schoolkantine

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het Voedingscentrum helpt je op weg.

gezondeschoolkantine.nl

Gezonde Leefstijlspel

Wil je met een groep ouders in gesprek over gezonde (op)voeding en beweging, zonder met het vingertje te wijzen? Dan is het 'Gezonde Leefstijlspel' een leuk hulpmiddel. Het spel is te leen bij Doe ff Gezond.

E-mail

Rookvrij schoolterrein

In 2020 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Een stappenplan en hulpmiddelen vind je op

rookvrijschoolterrein.nl
Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 166
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl