Omgeving

De omgeving van kinderen heeft veel invloed op hun gezondheid. Momenteel is die omgeving vaak zo ingericht dat kinderen verleid worden om lang te zitten, weinig te bewegen en ongezond te eten. Om overgewicht aan te pakken, is het essentieel dat de leefomgeving waarin ze opgroeien uitnodigt tot het maken van een gezonde keuze.

Samen dragen wij bij aan een gezonde omgeving

Jongeren op Gezond Gewicht over een gezonde omgeving.

Ga je iets organiseren met kinderen?

Organiseer je een activiteit voor de wijk of in de stad? Kijk dan een naar onze tips om de gezonde keus makkelijk te maken.

Download

Gezonde school

Gezonde leerlingen presteren beter. Deze aanpak helpt scholen om integraal en duurzaam aan de slag te gaan met o.a. gezonde voeding, sport en bewegen. Doe ff Gezond kan scholen hierbij ondersteunen. Kijk voor meer informatie op

gezondeschool.nl

Gezonde kinderopvang

Wil je de kinderopvang gezonder maken? Doe dan mee aan de landelijke scholing Gezonde Start. Op deze website zijn ook tips te vinden om direct met gezondheid aan de slag te gaan op de kinderopvang.

gezondekinderopvang.nl

Gezonde sportkantine

Team:Fit zet zich in voor gezondere sportkantines. Ontdek hoe makkelijk en lekker het is en ga ervoor met zijn allen.

teamfit.nl

Gezonde schoolkantine

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het Voedingscentrum helpt je op weg.

gezondeschoolkantine.nl

Gezonde Leefstijlspel

Wil je met een groep ouders in gesprek over gezonde (op)voeding en beweging, zonder met het vingertje te wijzen? Dan is het 'Gezonde Leefstijlspel' een leuk hulpmiddel. Het spel is te leen bij Doe ff Gezond.

E-mail

Rookvrij schoolterrein

In 2020 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Een stappenplan en hulpmiddelen vind je op

rookvrijschoolterrein.nl
Doe ff gezond Dordrecht

Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar en laat zien hoe leuk en lekker dat is. Het is de Dordtse vertaling van Jongeren Op Gezond Gewicht en wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Doe ff Gezond? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden
Contact

Karel Lotsyweg 40
Postbus 8
3300 AA Dordrecht

T 078 770 85 00
E info@doeffgezond.nl